İstanbul'a kar yeniden geliyor

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, Türkiye yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Soğuk ve yağışlı hava Yurt genelinde pazar günü itibariyle etkisini gösterecek. Salı günü ise sıcaklıklarda 15 dereceyi bulan düşüşler yaşanacak. Çarşamba günü ise İstanbul dahil yurdun büyük bölümünde karla karışık yağmur ve kar yağışı hakim olacak.

Türkiye pazar gününden itibaren yeni bir soğuk hava ve yağış dalgasının etkisi altına girecek.

Tüm yurtta sıcaklıklar azalacak, yağışlar ise tüm ülkeye yayılacak. 

İstanbul'da bu pazar ve pazartesi günlerinde gök gürültülü olmak üzere önümüzdeki 3 gün boyunca sağanak yağış alacak. 

Hava tahmin uzmanları, İstanbulda kuvvetli lodosun da etkisini artıracağını belirtirken, vatandaşlardan tedbirli ve dikkatli olmalarını istedi. 

İstanbul'a kar yeniden geliyor

Salı günü itibarıyla hava sıcaklıklarında 6 ila 15 dereceler arasında ciddi düşüşler yaşanacak.

Çarşamba günü Marmara genelinde beklenen kar yağışı, İstanbul'da da etkili olacak. Cuma gününden sonra ise soğuk hava ve kar yağışının İstanbul'u terk edecek.

Yağışlar pazar günü Trakya ve İstanbul'da gök gürültülü sağanak, Marmara'nın güneyi, tüm Karadeniz bölgesi ve bu bölgelere yakın yerlerde sağanak yağış şeklinde olacak. Ardahan'da kar, Ağrı, Kars ve Erzurum'da ise karla karışık yağmur görülecek. 

Gökgürültülü sağanak yağış pazartesi günü Türkiye'nin büyük kısmında etkili olacak. Ardahan ve Kars'ta karla karışık yağmur görülecek. Diğer bölgelerde ise sağanak geçişleri yaşanacak. 

Salı günü sıcaklıklar azalırken ülkenin güneyinde gök gürültülü sağanak yağışlar devam edecek. Marmara ve İstanbul'da sağanak geçişleri, iç Anadolu ve Orta Karadeniz'de sağanak yağışlar hakim olacak. Ardahan, Kars, Ağrı ve Erzurum'da karla karışık yağmur hakim olacak. 

İstanbul'a kar yeniden geliyor - Resim : 2

Çarşamba günü ise kar yağışın yurdun büyük kısmında etki gösterecek. Yağışlar yer yer karla karışık yağmur ve kar olacak. Doğu Karadeniz'in kıyı şehirlerinde sağanak yağış görülürken, Ege'nin sahil kesimlerinde bulutlu bir gün yaşanacak. Güneydoğu Anadolu'da ise gökgürültülü sağanak yağışlar görülecek. 

Perşembe de ülkenin büyük bölümünde kar yağışının hakim olduğu bir gün olacak. 

İstanbul'a kar yeniden geliyor - Resim : 3

İstanbul'a kar yeniden geliyor ile ilgili etiketler Meteoroloji İstanbul kar yağışı sağanak
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.