İstanbul'a kar geri geliyor

Meteoroloji'nin son dakika uyarılarına göre, Türkiye hafta sonundan sonra yeni soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisine girecek. Sıcaklıklar 7-8 derece düşerken birçok bölgede kar ve karla karışık yağmur yağışı görülecek. Bu yerlerden biri de İstanbul olacak. İşte, hafta sonu ve gelecek hafta yaşanacak hava durumu...

Hava durumu raporlarını güncelleyen Meteoroloji'nin tahminlerine göre yağışlar sürse de bu hafta sonu hava sıcaklıkları bir miktar artacak. 

Ancak, pazartesi gününden itibaren Türkiye yeniden soğuk hava ve yağışlı bir hava sistemine girecek. Üstelik bu kez yağış sadece sağanak olmayacak, yanı sıra karla karışık yağmur ve kar birçok bölgede görülecek. 

SICAKLIKLAR 7-8 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

Meteoroloji'nin son raporuna göre, Türkiye genelinde salı gününden itibaren sıcaklıklar 7-8 derece düşecek. Sıcaklaktaki düşüş sonrası yağışların yurdun büyük bölümünde kara dönüşeceği tahmin ediliyor.

İstanbul'a kar geri geliyor

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Meteoroloji'nin son raporlarına göre salı günü iç ve doğu kesimlerde kar, Batı Karadeniz'de ise karla karışık yağmur beklentisi var.

İstanbul'da ise yağışların perşembe gününe kadar sağanak yağmur, o günden itibaren ise kar ve karla karışık yağmur şekilnde olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul'a kar geri geliyor - Resim : 2

Yine Marmara bölgesiyle birlikte iç ve doğu kısımlarda da karla karışık yağmur ve kar etkili olacak.

Yağışlı havanın cuma gününden itibaren batıdan başlayarak Türkiye'yi terk edeceği öngörülüyor.

Beş günlük tahmin haritaları ise şöyle: 

20 Mart Cumartesi: Ardahan, Kars, Ağrı, Erzurum ve Bitlis'te kar, Bayburt'ta karla karışık yağmur ve kalan tüm bölge ve şehirlerde sağanak yağış hakim olacak. 

İstanbul'a kar geri geliyor - Resim : 3

21 Mart Pazar, yurdun kuzeyi sağanak yağışlı, Ege ile ülkenin orta bölgesindeki hatta bulutlu hava Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da ise parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Ardahan ve Kars'ta ise kar yağışı bekleniyor.

İstanbul'a kar geri geliyor - Resim : 4

22 Mart Pazartesi ise kar yağışı görülecek Ardahan hariç yurdun tamamında sağanak yağış hakim olacak. Hava sıcaklıkları düşmeye başlarken Marmara, Batı Karadeniz, İç Anadolu, Ege ve Akdeniz'in batı ve doğu kesimlerin sağanak yağışlar gök gürültüsü ile birlikte yaşanacak.

İstanbul'a kar geri geliyor - Resim : 5

23 Mart Salı sıcaklıkların 7-8 derece birden düşmesi beklenirken, yağışlar yeniden kar ve karla karışık yağmura dönmeye başlayacak. Bilecik, Eskişehir, Karabük, Erzurum ve Ardahan'da karla karışık yağmur ve zaman zaman kar beklenirken, Bolu ve Kastamonu'da kar yağışı hakim olacak. Trakya bulutlu, İstanbul dahil tüm bölgelerde sağanak yağış hakim olacak. Yağışlara Ege'nin güneyi ile Akdeniz'in doğusu ve Güneydoğu Anadolu'da gök gürültüsü eşlik edecek.

İstanbul'a kar geri geliyor - Resim : 6

24 Mart Çarşamba günü Güneydoğu Anadolu, Doğu Karadeniz, Akdeniz ve Ege'nin kıyı kesimleri hariç kar ve karla karışık yağmur yurdun büyük bölümünde etkili olacak. Saydığımız bölgelerden Ege'nin kıyı kesimlerinde bulut görülürken, diğer bölgelerde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış hakim olacak. 

İç anadolu'nun tamamı, Doğu Anadolu ve İç Ege ile Trakya ve Marmara'nın Güneyi'nde kar ve karla karışık yağmur görülecek. İstanbul, Kocaeli e Sakarya civarında ise sağanak yağış olacak. 

İstanbul'a kar geri geliyor - Resim : 7

25 Mart Perşembe günü ise Doğu Karadeniz'in kıyı kentleri ile Güneydoğu Anadolu'nun tamamı, Akdeniz Bölgesi'nin doğusu ve Doğu Anadolu'nun güney kentlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar hakim olacak. 

İstanbul dahil tüm marmara, Ege'nin Kuzeyi, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Karadeniz'in tamamında yine karadenizin kıyıdan uzak kentlerinde karla karışık yağmur ve kar etkili olacak. İstanbul'da kar yağışının başlangıçta karla karışık yağmur şeklinde olacağı akşam saatlerine doğru ise kara dönümşemi bekleniyor. Ankara ile İzmir'in kuzey kesimlerinde ise kar yağışı bekleniyor. İzmir'in güneyi, Denizli, Aydın, Muğla, Antalya Isparta, Burdur civarlarında ise bulutlu bir hava hakim olacak. 

İstanbul'a kar geri geliyor - Resim : 8

 

İstanbul'a kar geri geliyor ile ilgili etiketler Meteoroloji kar Sağanak Yağış İstanbul Marmara soğuk
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.