İstanbul'a ilk kar ne zaman yağacak? Meteoroloji uzmanları tarih verdi!

"İstanbul'a ilk kar ne zaman düşecek, İstanbul'da havalar soğuyacak mı, İstanbul'da kar yağışı tarihi belli mi?" soruları son günlerde en çok merak edilen ve sorgulanan listesine girerek gündemdeki yerini aldı. Bu yıl hava kendisini hiç ele vermedi. Gerek yaz ortasında sel baskınları gerek kışın bastıran pastırma sıcakları havaların nasıl devam edeceği ile ilgili tahmin etmeyi zorlaştırıyor. Peki, bir ısınıp bir soğuyan ve şimdilerde bahardan kalma son günlerini yaşayan İstanbul'a ilk kar ne zaman yağacak? Meteoroloji Uzmanları, İstanbul'da kar yağışının başlayacağı o tarihe dikkat çekti. İşte, tüm detaylar...

"İstanbul'a ilk kar ne zaman düşecek, İstanbul'da havalar soğuyacak mı, İstanbul'da kar yağışı tarihi belli mi?" soruları son günlerde en çok merak edilen ve sorgulanan listesine girerek gündemdeki yerini aldı. İstanbul’da yılın ilk kar yağışının ne zaman gerçekleşeceği merak konusu haline geldi. Meteoroloji uzmanları İstanbul'da kar yağışının ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin tarih bilgisi verdi. Vatandaşlar tarafından, "İstanbul'a ilk kar ne zaman düşecek, İstanbul'da havalar soğuyacak mı, İstanbul kar yağışı tarihi belli mi?" gibi soruların yanıtlarını aramak üzere sorgulamalara başlandı. Peki, bir ısınıp bir soğuyan ve şimdilerde bahardan kalma son günlerini yaşayan İstanbul'a ilk kar ne zaman yağacak? Meteoroloji Uzmanları, İstanbul'da kar yağışının başlayacağı o tarihe dikkat çekti. İşte, tüm detaylar...

istanbul_kar

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

İstanbul'da gün içerisinde yerel ve hafif şekilde görülecek yağışların, öğle saatlerinden itibaren sulu kar ve yüksek yerlerde kar şeklinde etkili olabileceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi verilerinden derlenen bilgiye göre, Marmara Bölgesi'nin bugün çok bulutlu olması bekleniyor.

İstanbul'da gün içerisinde yerel ve hafif şekilde görülecek yağışların, öğle saatlerinden itibaren sulu kar ve yüksek yerlerde kar şeklinde etkili olabileceği tahmin ediliyor.

Yağışlı havayla birlikte rüzgarın da kuzeyli yönlerden poyraz, fırtınamsı rüzgar şeklinde etkili olması bekleniyor.

Aralıklarla kar yağışı öngörülen İstanbul'da, sabah 4 derece olan hava sıcaklığının gece 1 derecelere düşeceği tahmin ediliyor.

Ayrıca, Marmara Bölgesi'nin doğusu ile Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin de yağışlı olması bekleniyor.

Yağışların, bölgenin doğusu ile Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Bölgede sıcaklığın 3 ila 7 derece azalması öngörülüyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Vatandaşlar, poyrazdan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılıyor.

İSTANBUL'A YILIN İLK KARI GELİYOR!

Son verileri değerlendiren meteoroloji mühendisi Bünyamin Sürmeli ise ay sonu için uyardı. Kasım ayının son haftası için ciddi bir soğuk hava dalgasının görüldüğünü belirten Sürmeli, Marmara bölgesi için yılın ilk karının sinyalini verdi. Ayın son haftası için vatandaşların kar soğuğuna şimdiden hazırlanması yönünde uyarı yapan Sürmeli, göstergelerin tam net olmamakla birlikte İstanbul'a mevsimin ilk karının yağabileceğini işaret etti.

YURTTA HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun güney, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde batı bölgelerin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgar, genellikle güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

kar2

TRAKYA’DA KAR BEKLENİYOR

Salı ya da çarşamba günü giriş yapması beklenen soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklıklar Trakya’dan başlayarak hızla düşüşe geçecek. Sıcaklıktaki düşüş, hafta ortası yurt genelinde hissedilecek. Hafta ortası sıcaklıkların kar değerlerine inmesiyle birlikte yağmur şeklindeki yağışlar Trakya’da ve özellikle yüksek kesimlerinde kara dönmeye başlayacak. Trakya kesimi dışında Marmara’da diğer şehirlerin yüksek kesimleri ve Batı Karadeniz’in yüksek kesimleri ile İç bölgelerde yağışların kar şeklinde düşme ihtimali mevcuttur. Hava tahmininde kullanılan simülasyon modellerinden GFS (The Global Forecast System) model verilerindeki kar beklentisiyle ilgili, havaninotlari.com internet sitesinde yer alan değerlendirme dikkat çekti.

İşte model verilerindeki kar olasılığına dikkat çeken o değerlendirme: “Son günlerde bu modellerde 20-23 Kasım gibi İstanbul için kuvvetli bir soğuk hava dalgası görünüyor. Bu soğuk hava dalgasının İstanbul'da yüksek kesimlerde, çok düşük de olsa, kar yapma ihtimali var. Tabii ki kesin bir şey söylemeyiz ancak modellerde görünen bu. Önümüzde yaklaşık 10 gün olduğu için ‘kar yağacak’ demek bilimsellikten uzak olur, ancak kasım ayı içinde İstanbul'da kar ihtimali görmek de ilginç.”

istanbul_a

İSTANBUL'A DA KAR DÜŞEBİLİR

Salı ya da çarşamba gecesi İstanbul’un yüksek kesimlerinde mevsimin ilk kar yağışı görülebilir. Şehir merkezi açısından ise meteorolojik modeller çeşitli tahminlerde bulunmaktadır. Model verilerinin büyük bir kısmı soğuk havanın sınırda kalacağını ve bu sebepten dolayı şehir merkezinde yağmurlu bir havanın olacağını belirtmektedir.

HAVA DURUMU

Bazı modellerde ise düşük bir ihtimal de olsa şehir merkezinde karla karışık yağmur ve kar yağışının görülebileceği belirtilmektedir. İstanbul’da kuvvetli rüzgarla birlikte hafta ortası sıcaklıkların gündüz 6-7 derecelere, gece ise 2-3 derecelere kadar düşmesi bekleniyor.

İstanbul'a ilk kar ne zaman yağacak? Meteoroloji uzmanları tarih verdi! ile ilgili etiketler İstanbul istanbula ilk kar kar yağışı ne zaman kar ne zaman
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.