İstanbul'a Göktaşı Düştü Mü Merakı Sürüyor! Göktaşı (Meteor) Nedir? Göktaşı Düşerse Ne Olur?

İstanbul'a düştüğü iddia edilen göktaşı ile ilgili paylaşımlar sosyal medyanın gündemindeydi. Birçok ilden görülen ve yeşil ışık açtığı söylenen cisim merak uyandırdı. Peki Göktaşı düşerde ne oldu? Meteor nedir? İşte detaylar...

İstanbul'a göktaşı düştü mü sorusu sosyal medyanın gündemindeydi. Birçok ilden görüldüğü iddia edilen meteor (göktaşı) ile ilgili merak da sürdü. Peki meteor ne demek, meteor düşerse ne olur?

Göktaşı düştü iddiasıyla sosyal medya çalkalanıyor. Birçok vatandaş yayılan haberle birlikte göktaşının ne olduğu ile ilgili araştırmalara başladı. Dünyanın atmosferine giren bu çakıl taşları atmofere girdikten sonra yanıyor.

Gökyüzüne meraklı birçok kişi de şahit olduğu bu doğa olayı karşısında hayranlıklarını gizleyemiyor. Merak uyandıran İstanbul'a göktaşı mı düştü sorusu da buradan sonra başlıyor.

Göktaşı Düşerse Ne Olur?

En parlak meteorun bolit olduğunu söylerler Astronomlar. Yeryüzüne düşen göktaşının bıraktığı hasar da çeşitlidir. Bu bolitler yeryüzünde kocaman bir krater oluşturabilecek büyüklükte olabilirler. Dünyanın atmosferine giren ve sürtünme sonucu yanan göktaşları, kayan yıldız olarak da bilinir. Yanma sonucu meteora dönüşür ve 'ateş topu' olarak adlandırılır.

Yılda Kaç Tane Göktaşı Düşer?

Göktaşları dünya atmosferine yılda birkaç bin kez girerler. Gözleriyle bu olaya şahit olanlar şanslı sayılırlar. Zira dünyaya giren göktaşlarının (meteorlar) beş yüz kadarı buharlaşmadan yere göktaşı olarak düşer. 

Meteor Nedir?

Meteor, meteor düşmesi gibi terimlerle birçok kez sosyal medyada karşılaşılır. Merak uyandıran bu göktaşları, atmosfere girdikten sonra sürtünme ve basınç nedeniyle yanar. Buna meteora dönüşme denir.

 

 

 

 

 

İstanbul'a Göktaşı Düştü Mü Merakı Sürüyor! Göktaşı (Meteor) Nedir? Göktaşı Düşerse Ne Olur? ile ilgili etiketler göktaşı nedir meteor nedir göktaşı düştü mü göktaşı düşerse
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.