İstanbul'a Cumartesi kar yağacak mı? Tulpar kar fırtınası nedir?

İstanbul için kar fırtınası alarmı verildi. Tulpar soğuk hava dalgası olan bilinen kar fırtınasının Balkanlar üzerinden giriş yaparak İstanbul’u 13 Şubat Cumartesi gecesinden itibaren etkisi altına alacağı kaydedildi. Peki, İstanbul'a kar yağacak mı?

Meteoroloji’den kar fırtınası uyarısı geldi. Bu hafta sonunda özellikle 13 Şubat Cumartesi gecesinde hava sıcaklıklarının 15 derece kadar düşeceği ve bununla beraber ülkemiz genelinin Balkanlar üzerinden gelen ve Tulpar kar fırtınası adı verilen soğuk hava dalgasının etkisi altında kalacağı ifade edildi.

Cumartesi gecesinde İstanbul’un özellikle batı ilçelerinde etkili olacak kar yağışlarının 15 Şubat Pazartesi sabah saatlerine kadar etkili olmasının beklendiği dile getirildi. Meteoroloji’den yapılan son açıklamada, “Hava sıcaklıklarının Cuma gününe kadar mevsim normallerinin 6-12 derece üzerinde seyredeceği Cuma günü Kuzeybatı kesimlerden başlamak üzere hafta sonu da kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin yer yer altına düşeceği tahmin edilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

İstanbul’da akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli fırtınanın ise bugün tamamen şehri terk etmesi beklenmekte…

İstanbul'a Cumartesi kar yağacak mı? Tulpar kar fırtınası nedir?

Salı Parçalı bulutlu 06-18 derece

Çarşamba yağmurlu 4-15 derece

Perşembe bulutlu 3-18 derece

Cuma yağmurlu 3-15 derece

Cumartesi bulutlu 1-7 derece

Pazar kar yağışlı 1-3 derece

Pazartesi kar yağışlı 1-3 derece

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege ile İstanbul, Yalova, Bursa, Kütahya, Uşak, Antalya, Isparta, Zonguldak, Bartın, Artvin, Erzurum ve Ardahan çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Ege kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, sabah saatlerinde Erzurum ve Ardahan çevreleri ile Artvin’in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin 6-12 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz’de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

İstanbul'a Cumartesi kar yağacak mı? Tulpar kar fırtınası nedir? ile ilgili etiketler İstanbul Meteoroloji hava durumu kar yağışı Tulpar kar fırtınası
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.