Çok kuvvetli sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Marmara Bölgesi'nin doğu bölgeleri için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaptı. Meteoroloji'nin son tahminlerine göre yarın başlayacak sağanak yağıştan İstanbul'un büyük bir bölümü etkilenecek. Yapılan son dakika uyarısında vatandaşlardan, sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nin büyük bir bölümünde kuvvetli yağış etkili olacak.

Değerlendirmeye göre, söz konusu kuvvetli yağışın yarın tüm gün boyunca devam edeceğinin bilgisi verilirken, yağışların kuvvetli olacağının altı çizildi.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “Kuvvetli (21-50 KG/m2) sağanak yağış, olması beklendiğinden, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır” ifadesi kullanıldı.

Uyarıda ayrıca, "Marmara’nın güney ve doğusunda beklenen sağanak yağışların, İstanbul’un Anadolu Yakası, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Bilecik, Yalova çevreleri kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yağışlar yurdun büyük bir bölümünde etki gösterecek.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkâri çevrelerinin yüksekleri ve Akdeniz'in toroslar mevkisinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Yine yağışların Güney Ege, Akdeniz, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batısı ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli, Güney Ege kıyılarında yer yer çok kuvvetli, Mersin ve Antalya çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı olacağı tahmin ediliyor.

Gece ve sabah saatlerinde doğu bölgelerde yer yer buzlanma ve don olayı yaşanacağı belirtiliyor.

YAĞIŞ ŞİDDETİ SINIFLANDIRMASI

Hafif Yağış
1-5 kg/m²

Orta Kuvvette Yağış
6-20 kg/m²

Kuvvetli Yağış
21-50 kg/m²

Çok Kuvvetli Yağış
51-75 kg/m²

Şiddetli Yağış
76-100 kg/m²

Aşırı yağış
100 kg/m² üzeri

Çok kuvvetli sağanak yağış geliyor ile ilgili etiketler Meteoroloji Sağanak Yağış kar İstanbul Marmara Akdeniz Ege aşırı yağış
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.