İstanbul'a biner yataklı iki sahra hastanesi neden yapılıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu iki sahra hastanesi için çalışmalar başladı. Her biri biner yataklı inşa edilecek hastanelere neden ihtiyaç duyuldu sorusu ise vatandaşlar için merak konusu. İstanbul'daki hastaneler yetersiz mi? Neden bu iki hastane inşa ediliyor sorusuna İl Pandemi Kurulu üyesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya cevap verdi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta İstanbul'a koronavirüs salgınına karşı kullanılmak üzere, biri Atatürk Havalimanı alanında, diğeri ise Sancaktepe'deki havaalanı arazisinde olmak üzere tek katlı iki sahra hastanesi inşa edileceğini açıklamıştı. 

Erdoğan, hastanelerin biner yatak kapasiteli olacağını ve salgın sonrasında da kullanılmak üzere kalıcı şekilde projelendirildiğini ifade etmişti. 

Ancak bu iki hastane İstanbullularda endişeye yarattı. İstanbulluların rahatlatan açıklama ise İl Pandemi Kurulu üyesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya'dan geldi.

CNN Türk'te Hande Fırat ile Gece Görüşü programına konuk olan Çetinkaya, bu iki hastanenin tamamen tedbir amaçlı inşa edildiğini söyledi. 

İstanbul'a biner yataklı iki sahra hastanesi neden yapılıyor?

Mevcut durumda, yapılan testleri pozitif çıkan ancak hastaneye yatmasını gerektirecek aciliyeti olmayanlardan evlerinde kendilerini izole etmesinin istendiğini belirten Prof. Dr. Çetinkaya, ancak bu hastaların bir kısmının söylendiği şekilde izolasyona uymadığını ifade etti. 

Çetinkaya, kurulacak sahra hastanelerin hem bu evde izolasyona uymayan, hem de başka hastanelerde tedavi edildikten sonra evlerine gönderilecek hastaların karantinalarının devamı için kullanılacağını söyledi. 

Bu sahra hastanelerinin Çin'de kurulan koronavirüs hastaneleri gibi prefabrik olmayacağının altını çizen Çetinkaya, inşası 45 gün içinde tamamlanacak binaların salgın sonrasında da hizmet vermeye devam edeceğini vurguladı. 

Çetinkaya, özellikle de bu iki sahra hastanesinin deprem gibi afetlerde büyük fayda sağlayacağını kaydetti... 

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.