İstanbul yüz yüze eğitime hazır mı? Vali Yerlikaya açıkladı

2021-2022 eğitim öğretim yılı yarın başlıyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 2021-2022 eğitim öğretim yılına yönelik açıklamada bulunarak, yüz yüze eğitim için gerekli tedbirleri aldıklarını bildirdi.

Öğretmen ve öğrencilere başarılar dileyen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yarın başlayacak olan 2021-2022 eğitim öğretim yılına yönelik sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yüz yüze eğitim için İstanbul'da her türlü tedbiri aldıklarını belirten Vali Ali Yerlikaya, aşı yaptırmayanları uyardı ve en kısa sürede yaptırmaları ricasında bulundu.

Yerlikaya, “Sevgili İstanbullular, Kıymetli Öğretmenlerim, gözlerimizin aydınlığı sevgili çocuklar hepimiz bu sesi öyle çok özledik ki, işte 6 Eylül günü hasretle beklediğimiz bu ders zili inşallah büyük bir coşkuyla yeniden çalacak. 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılı hayırlısıyla başlayacak. Eğitim dünyamızın kalbinin attığı İstanbul’umuzda 2 milyon 696 bin 692 öğrencimizi ve 154 bin 407 öğretmenimiz yeniden ders başı yapacak. Tam 6 bin 748 okulumuz adeta bir çiçek bahçesi gibi cıvıl cıvıl çocuklarımızın sesleriyle dolacak. Tıp ki şimdi içinde bulunduğu öğrencilerini kucaklamayı bekleyen Üsküdar Lütfi Erçil Ortaokulumuzda olacağı gibi” diye konuştu.

"SALGINA KARŞI EN BÜYÜK GÜÇ AŞI"

Aşının önemine dikkat çeken İsyanbul Valisi Yerlikaya, “Sadece 2021 yılı içinde İstanbul’umuza 36 yeni okul kazandırıldı. 68 okulumuz güçlendirildi, 19 okulumuzun protokolü hayırseverlerimizle imzalandı, 99 okulumuzun inşaatı da devam ediyor. Bizler yüz yüze eğitime ara vermemek için tedbirlerimizi aldık. Ancak benim de bir vali olarak değil, bir veli bir baba olarak sizlerden çok önemli bir ricam var. Anne babalarımız, öğretmenlerimiz, servis şoförlerimiz, hizmetlilerimiz, kantincilerimiz, güvenlik görevlilerimiz altını çizerek ifade etmek istiyorum ki, salgına karşı en büyük gücümüz aşı. Onun için eğer hala bugüne kadar aşılarını yaptırmayanlar varsa artık yaptıralım. 1. Doz aşısını yaptıran kardeşlerim aşılarımızı lütfen tamamlayalım. Bir önemli noktada daha maske, mesafe ve temizlik kurallarından asla ödün vermeyelim” dedi.

“COVID-19 GELECEĞİMİZİ BİZDEN ALAMAYACAK"

Koronavirüsün eğitimi sekteye uğratmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Vali Yerlikaya sözlerini şöyle tamamladı: “Sevgili İstanbullular eğitim sadece bu günümüz değil, yarınlarımızı da aydınlatan çok güçlü bir meşale ve korona virüs salgınının bu meşaleyi söndürmesine ve eğitim hayatımızı sekteye uğratmasına izin vermeyeceğiz. Covid-19 geleceğimizi bizden alamayacak. Bu vesileyle öğretmenlerimize, ailelerimize ve sevgili öğrencilerimize sağlıklı, başarılı ve mutlu bir eğitim yılı diliyorum.”

İstanbul yüz yüze eğitime hazır mı? Vali Yerlikaya açıkladı ile ilgili etiketler İstanbul yüz yüze eğitim 2021-2022 eğitim öğretim yılı İstanbul Valisi Ali Yerlikaya

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.