İstanbul Yeni Havalimanı reklamı izle! 3. havalimanı ne zaman açılacak?

İstanbul'un yeni havalimanı açılışa gün sayıyor. Dev yatırımın reklamı yayınlandı. İstanbul Yeni Havalimanı reklamı izle! 3. havalimanı ne zaman açılacak? O tanıtım filmi bu haberde bulunuyor.

İstanbul'daki 3.havalimanının açılış heyecanı büyüyor. Cumhuriyet Bayramı tarihinde yetişmesi beklenen İstanbul Yeni Havalimanı reklamı izle! 3. havalimanı ne zaman açılacak? Detaylarıyla haberimizde yer aldı.

İstanbul Yeni Havalimanı reklamı izle! 3. havalimanı ne zaman açılacak?

29 Ekim 2018'de açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın tanıtım videosu yayınlandı. Tanıtımında; "İstanbul Yeni Havalimanı Cumhuriyetimizin 95. Yılında Hizmetinizde" deniliyor.

3. HAVALİMANI
İstanbul Yeni Havalimanı (IATA: ISL, ICAO: LTFM), Türkiye'nin İstanbul şehrinde yapımı devam eden bir uluslararası havalimanı. Şehrin Avrupa Yakası'nda, Karadeniz kıyısındaki Tayakadın ile Akpınar köyleri arasındaki 76,5 km2 alana yıllık 150 milyon yolcu kapasiteye çıkarılabilen terminali ile birbirinden bağımsız altı pisti olacak şekilde yapılmaktadır. İnşa aşamasında olan havalimanının proje ismi İstanbul Yeni Havalimanı olarak belirlenmesine karşın, tamamlandığında bu ismin değişeceği bilgisi basında yer almıştır.

İstanbul Yeni Havalimanı reklamı izle! 3. havalimanı ne zaman açılacak? - Resim : 2

Yeni havalimanı için yapılan ihaleyi 3 Mayıs 2013'te İGA yatırımcılarının oluşturduğu Cengiz, Mapa, Limak, Kolin, Kalyon Ortak Girişim Grubu (OGG) cumhuriyet tarihinin en yüksek teklifi olan 22,152 milyar euroluk bir teklif ile kazandı. İhalenin ardından projenin temeli 7 Haziran 2014 tarihinde atıldı. Havalimanının ilk etabının 29 Ekim 2018 tarihinde hizmete girmesi planlanmaktadır.

 Altyapı
Pistler
Havalimanına ait büyük uçakların iniş ve kalkışlarına uygun 3,5–4 km uzunluğunda Karadeniz'e paralel olan 4 pist ve Karadeniz'e dik uzanan 2 pist olmak üzere toplam 6 pist bulunacak.

Bu pistler sayesinde F kodlu en büyük yolcu uçakları Airbus A380 ve Boeing 747-800 alana iniş yapabilecek.
Yapılması plananan iki taksi yolu 3.500 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde olacak. Bu taksi yollarının acil pist niteliği bulunacak. Bunlara bağlı küçük taksi yolları da inşa edilecek.

Hava trafik kontrol kulesi
Temeli 2016 Ekim ayında atılan, 90 metre yüksekliğinde ve 17 katlı olarak projelendirilen hava trafik kontrol kulesi, lale figürlü tasarımı ile 2016 Uluslararası Mimarlık Ödülünü kazandı.

Ulaşım
Üçüncü havalimanı karayolu taşımacalığında Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile entegre olacak. Raylı sistem olarak, Yüksek Hızlı Tren ile havalimanındaki aktarma istasyonunda sonlanacak. Terminal, raylı sistem aracılığı ile Taksim'e bağlanacak. Bu raylı sistem, eski demir yolu hattının güzergâhından geçirilecek. Toplu taşıma aracılığıyla İstanbul'un tüm bölgelerinden ulaşım sağlanacak. Taksim'den havalimanına 15 dakikada ulaşılacak.

İstanbul Yeni Havalimanı reklamı izle! 3. havalimanı ne zaman açılacak? ile ilgili etiketler istanbul yeni havalimanı video izle 3. havaalanı ne zaman açılacak
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.