İstanbul yağmura teslim oldu

Kuvvetli sağanak yağışın etkisi altına giren İstanbul'da bir kez daha sele teslim oldu. Yağış, Avrupa ve Anadolu yakasında etkili oldu. Esenyurt'ta bodrum katta mahsur kaldığı iddia edilen bir kişi itfaiye ekiplerini harekete geçirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün şiddetli yağmur konusunda dün uyardığı İstanbul’da özellikle boğaz çevresinde bulunan ilçelerde sağanak yağmur etkili olmaya başladı. Yağmur öncesi siyah bulutlar şehrin üzerini kapladı.

İstanbul yağmura teslim oldu

İstanbul yağmura teslim oldu - Resim : 2

Sarıyer, Fatih, Esenyurt, Kadıköy, Üsküdar, Tuzla, Pendik, Kartal ve Maltepe'de gök gürültülü şiddetli yağış etkili oldu. 

İstanbul yağmura teslim oldu - Resim : 3

İstanbul yağmura teslim oldu - Resim : 4

KARA BULUTLAR ŞEHRİ KAPLADI

Boğaz'ın üstünü karabulutların kaplamasını ardından Anadolu Yakası'nda başlayan yağış bir süre sonra Avrupa Yakası'nda da etkisini gösterdi.

İstanbul yağmura teslim oldu - Resim : 5

BEŞİKTAŞ VE SULTANBEYLİ

Sultanbeyli'de de dolu yağışı etkisini gösterdi. Yağmur ile birlikte Beşiktaş Ortaköy'de cadde sular altına kaldı.

Vatandaşlar dükkanlarına su girmemesi için uğraştı.

İstanbul yağmura teslim oldu - Resim : 6

ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

İstanbul’da beklenen sağanak yağış bazı bölgelerde etkisini göstermeye başladı. Üsküdar’da da etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı yolların adeta göle döndüğü görüldü.

Suyun sel gibi aktığı Rasathane Caddesi'nde otomobiller ilerlemekte zorlandı. Kimi sürücüler suda yavaşça ilerlerken kimisi de aracıyla kaldırıma çıkarak ilerledi.

İstanbul yağmura teslim oldu - Resim : 7

ÜSKÜDAR’DA ÇOK ETKİLİ

Sağanak özellikle Üsküdar'da çevresinde kendisini gösterdi. Yağış nedeniyle bazı yollar adeta göle döndü.

Otomobiller ilerlemekte zorlandı. Sokaktaki vatandaşlar ise şemsiyelerle yürümek zorunda kaldı.

İstanbul yağmura teslim oldu - Resim : 8

ESENYURT'TA DEHŞET ANLARI! 

Esenyurt'ta bugün özel bir hastanenin çatısı, caddede bulunan araçların üzerine uçtu.

İstanbul yağmura teslim oldu - Resim : 9

6 aracın hasar gördüğü olay güvenlik kamera görüntülerine saniye saniye yansıdı. Görüntülerde çatıdan kopan büyük levhalar caddeye düşüyor. Bu sırada şans eseri aşağıda yürüyen insanlara zarar gelmiyor. Yaşanan panik kameralara yansıyor.

İstanbul yağmura teslim oldu - Resim : 10

SELDE MAHSUR KALDI İDDİASI İTFAİYEYİ SEFERBER ETTİ

Esenyurt Pınar Mahallesi 1272 sokakta bodrum katı su bastı. Çevredeki vatandaşlar ev sahibi olan yaşlı bir kadının içeride mahsur kaldığını iddia etti. Evin camlarını kırmaya çalışan vatandaşlar itfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekipleri içeride mahsur kaldığı iddia edilen kişi kurtarmak için adeta seferber oldu. Bodrum katın korkulukları kesen itfaiye ekipleri, içeride olduğu iddia edilen kişiye ulaşmaya çaltı. Ekiplerin çalışmaları sürüyor.

VATANDAŞLAR MİDİBÜSÜN ÜZERİNDE MAHSUR KALDI

Esenyurt’ta etkili olan sağanak yağmurun ardından ilçede bulunan bazı dereler taştı. İlçede bir midibüsün üzerinde mahsur kalan vatandaşlar kurtarılmayı bekliyor.

İstanbul yağmura teslim oldu - Resim : 11

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün şiddetli yağmur konusunda dün uyardığı İstanbul’da sağanak yağmur etkili oldu. Esenyurt’ta etkili olan şiddetli yağmur taşkınlara neden oldu. İlçede bir su kanalının taşması sonucu birçok ev su altında kadı. Bir sokak üzerinde ise midibüsün içerisinde bulunanlar mahsur kaldı. Yolcular, sel sularının midibüsün yarısına kadar çıkması üzerine midibüsün üstünde bulunan pencereden yukarı çıktı. Mahsur kalan yaklaşık 10 kişi kurtarılmayı bekliyor.

SULTANGAZİ VE GAZİOSMANPAŞA'DA VATANDAŞLAR ZOR ANLAR YAŞADI

İstanbul’da öğle saatlerinde itibaren etkili olmaya başlayan şiddetli yağmur Sultangazi ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün şiddetli yağmur konusunda dün uyardığı İstanbul’da özellikle boğaz çevresinde bulunan ilçelerde sağanak yağmur etkili olmaya başladı. Sultangazi ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bazı vatandaşların marketlerde bulunan naylonların altına saklandığı görüldü. Bazı sokaklarda ise yağmur damlaların oluşturduğu su birikintilerinin akıntılar oluşturduğu gözlendi.

HADIMKÖY'DE FABRİKANIN ÇATISI UÇTU

İstanbul Büyükçekmece ilçesi’nde çıkan hortum nedeni ile Hadımköy’de bulunan bir fabrikanın çatısı uçtu. Bir akaryakıt içerisinde bulunan buzdolapları ise havaya uçarak devrildi. Çalışanlar ise akaryakıt istasyonun içerisine kaçarak kurtuldu.

İstanbul yağmura teslim oldu - Resim : 12


Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün şiddetli yağmur konusunda dün uyardığı İstanbul’da sağanak yağmur etkili oldu. Sağanak yağmur öncesinde Büyükçekmece ilçesi’nde hortum meydana geldi. Meydana gelen hortum bölgede bulunan vatandaşların cep telefonu kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Hortum nedeni ile Hadımköy’de bulunan bir fabrikanın çatısı uçtu. Bir akaryakıt istasyonun içerisinde bulunan buzdolapları ise havaya uçarak devrildi. Çalışanlar ise akaryakıt istasyonun içerisine kaçarak kurtuldu.

BEŞİKTAŞ'TA MAHSUR KALAN ARAÇLAR HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Beşiktaş’ta yoğun yağış sonrası sokak ve caddeler su altında kaldı. Göle dönen sokaktaki birçok araç mahsur kalırken, bazı sürücüler de geçmeye çalıştı. Gölge dönen sokak ise havadan görüntülendi.

İstanbul yağmura teslim oldu - Resim : 13

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İstanbul’da öğle saatlerinde itibaren etkili olmaya başlayan şiddetli yağmur yolları su altında bıraktı. Beşiktaş Balmumcu Kara Hasan Sokak yoğun yağış sonrası adeta göle döndü.

İstanbul yağmura teslim oldu - Resim : 14

Seyir halinde olan birçok araç sokak üzerinde mahsur kalırken, bazıları da sokaktan geçmeye çalıştı. Birçok araç sokaktan geçtikten sonra bozuldu. Sürücüler araçlarını yol kenarına çekerek yardım çağırdı. Gölge dönen sokak ise havadan görüntülendi.

İstanbul yağmura teslim oldu - Resim : 15

Arnavutköy Anadolu Mahallesinde kurulan pazarda sel suları pazar esnafına zor anlar yaşatırken, esnaf mallarını korumak için çeşitli önlemlere başvurdu. Bazı evlerde ise su baskınları meydana geldi.

AKOM UYARMIŞTI

Meteoroloji ve AKOM İstanbul'u etkili olacak olan şiddetli ve gök gürültülü yağmur konusunda dün sarı alarm vermişti.

Yapılan uyarıların ardından İstanbul'da özellikle boğaz çevresinde bulunan ilçelerde sağanak etkili oldu.

5  günlük hava durumu ise şöyle; 

İstanbul yağmura teslim oldu - Resim : 16

YARIN DA DEVAM EDECEK

Öte yandan, yağmur öncesi kentin üzerine gelen siyah bulutlar İstanbul Boğazı üzerinde görüntülendi.

Şiddetli yağmurun yarın da etkili olması bekleniyor.

İstanbul yağmura teslim oldu ile ilgili etiketler İstanbul Yağmur Sel (Doğa olayı)
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.