İstanbul ve Marmara yağışa doyacak

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Türkiye yeni bir yağışlı hava sistemine giriyor. Yağışlar yarından itibaren Doğu Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu'da sağanak yağmur, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda ise kar şeklinde olacak. Yağışlar daha sonraki günlerde İstanbul ve Marmara'yı da içine alacak şekilde ülkenin büyük bir bölümünde görülecek. Yağışlı hava sonraki günlerde doğuya doğru ilerleyerek Türkiye'yi terk edecek.

2020'de yağışın az, sıcaklıkların yüksek olduğu bir yıl yaşayan ve bu nedenle de kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kalan Türkiye, 2021'de yağmura, kara doydu. Hem ocak hem de şubat ayında yoğun kar yağışı ülke genelinde etkili olmuştu. 

Bu yağışlı dönem kısa molalarla Türkiye'yi bütün olarak olmasa da bölge bölge etkilemeye devam ediyor. 

Örneğin yarın İç Anadolu, Ege, Marmara, Batı Karadeniz ve Akdeniz Bölgesi çoğunlukla güneşli ve az bulutlu bir gün geçirirken, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu kentlerinden Siirt, Şırnak, Batman ve Mardin'de sağanak yağış, Bitlis, Van ve Hakkari'de ise kar yağışı etkili olacak. Doğu Anadolu'nun büyük kısmında ise bulutlu bir gün yaşanacak.

İstanbul ve Marmara yağışa doyacak

5 Mart Cumartesi günü ise yurdun büyük bölümü parçalı bulutlu ve az bulutlu bir gün geçirecek. Hakkari ve Van'da kar yağışı, Yozgat, Sivas ve Kayseri'de pus görülecek. Bazı doğu illerinde ise bulutlu bir hava hakim olacak. 

İstanbul ve Marmara yağışa doyacak - Resim : 2

6 Mart Cumartesi günü İstanbul ile birlikte Marmara'nın tamamı ile İzmir, Manisa, Kütahya, Uşak, Eskişehir illeri ile Batı ve Orta Karadeniz'de ise sağanak yağış bekleniyor. Kastamonu'nun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur, Doğu Karadeniz'in sahil kesimlerin bulutlu bir hava tahmin ediliyor. Diğer bölgeler ise parçalı bulutlu ve az bulutlu bir gün geçirecek. 

İstanbul ve Marmara yağışa doyacak - Resim : 3

7 Mart Pazar günü Marmara bölgesinin batısı, Ege Bölgesi'nin tamamı, Akdeniz bölgesinin batısı parçalı bulutlu, Ankara, Konya ve çevrel iller ile Akdeniz Bölgesi'nin doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun bir bölümünde bulutlu bir hava hakimiyet gösterecek. Yağışlar İstanbul'un Anadolu Yakası dahil Marmara'nın doğu kentleri, Karadeniz'in tüm sahil kentleri ile Iğdır, Diyarbakır, Siirt ve Batman'da sağanak yağış, Kayseri, Yozgat, Tokat, Çorum, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bolu ve Gümüşhane'de karla karışık yağmur, Bayburt, Ardahan, Kars, Ağrı, Van, Erzurum, Bitlis, Muş ve Bingöl'de kar görülecek. 

İstanbul ve Marmara yağışa doyacak - Resim : 4

 

8 Mart Pazartesi ise Marmara ve Ege'nin büyük bölümünde açık bir gün yaşanırken, Akdeniz Bölgesi'nde ise parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Sağanak yağış görülecek Rize ve Artvin dışında tüm Karadeniz bölgesi ile Ankara ve Konya'nın doğusundan itibaren İç Anadolu'nun tamamı ve Doğu Anadolu'nun önemli bir bölümü bulutlu bir gün geçirecek. Ardahan, Kars, Ağrı, Van, Bitlis ve Hakkari'de kar, Şırkan, Siirt, Mardin, Batman ve Iğdır'da sağanak yağışlar etkili olacak.

İstanbul ve Marmara yağışa doyacak - Resim : 5

 

İstanbul ve Marmara yağışa doyacak ile ilgili etiketler Meteoroloji kar Sağanak Yağış Yağmur bulut
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.