İstanbul ve İzmir'deki kızıl gökyüzünün nedeni ortaya çıktı: Uzman isim 'Kırılma' dedi...

İstanbul ve İzmir'de yaşayanlar bu sabah kızıl bir gökyüzüne uyandı. Sabah saatlerinde gökyüzü kızıla boyanırken, Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, dikkat çeken olayın sebebini açıkladı. Şen, havanın rengini güneş ışınlarının havadaki hava molekülerini kırmasından dolayı meydana geldiğini söyledi.

İstanbul ve İzmir'de bu sabah saatlerinde gökyüzü kızıla bürüdü. 

Sosyal medyanın da gündemine oturan olay sonrası çok sayıda vatandaş, eşsiz anları Twitter ve Instagram hesaplarından paylaştı.

ORHAN ŞEN: GÜNEŞ IŞINLARININ HAVADAKİ MOLEKÜLLERİ KIRMASINDAN DOLAYI

Milliyet gazetesinden Fazilet Şenol'a konuşan Şen, havanın rengini güneş ışınlarının havadaki hava molekülerini kırmasından dolayı meydana geldiğini söyledi.

Oluşan kızıla yakın renklerin güneşin uzun dalga radyasyonlarını kırıp ortaya çıktığını belirten Prof. Dr. Şen, atmosferde daha büyük partiküller olduğunu, hava moleküllerinin yanında yerden karışan su buharı, sis gibi etkenlerden ötürü havanın kırmızı göründüğünü söyledi.

Şen, şunları söyledi:

"Havanın öyle görünmesinin nedeni sabah güneş ışınları yataydan geliyor, yataydan geldiği için uzun mesafeden yol alıyorlar. Dolayısıyla yere yakın tozların, hava moleküllerinin uzun dalga boylu radyasyonu kırmasından ötürü pembeye, kızıla yakın renk ortaya çıkıyor."

"Hava molekülleri çok ufak. Güneş, hava moleküllerinin küçük parçacıklarını yani dalga boyunun mavi tarafını kırar, büyük partiküller yani hava kirleticileri ise kızıla yakın dalga boyunu kırar. Dolayısıyla hava kirleticisi atmosferde var ise hava böyle kahverengimsi veya kızıla yakın bir renk olur, duman hariç"

 

 

İstanbul ve İzmir'deki kızıl gökyüzünün nedeni ortaya çıktı: Uzman isim 'Kırılma' dedi... ile ilgili etiketler İstanbul İzmir kızıl
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.