İstanbul ve Ankara'da uçuş yasağı!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinin yapılacağı yerlerin de içinde olduğu İstanbul ve Ankara'daki büyük bir bölge, sivil ve görevli olmayan devlet hava araçlarına kapatıldı.

İstanbul ve Ankara'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinin de yapılacağı alanların da içinde bulunduğu bazı uçuş sahalarında güvenlik nedeniyle uçuş yasağı getirildi.

NOTAM olarak adlandırılan havacıları bilgilendirme notunda bugün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün de içinde olduğu 20 deniz mili yarıçapındaki bir bölge üzerinde görerek uçuş (VFR) yapan helikopter gibi sivil ve görevli olmayan devlete ait hava araçlarına uçuş yasaklandı.

NOTAM'da, uçuş yasağının koordinatları ve bilgi notu paylaşıldı. İstanbul'da saat 15:00'da başlayacak NOTAM 16 Temmuz saat 03.00'a kadar geçerli olacak.

İstanbul dışında Ankara'da da etkinliklerin olacağı 20 deniz mili yarıçaplı sahada VFR trafiği yasaklandı. 16 Temmuz saat 00:01 de başlayacak olan yasaka saat 14:30'a kadar devam edecek.

Konuyla ilgili yayınlanan NOTAM'da, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafınca görevlendirilen devlet hava araçları, ambulans, şehit nakli, arama kurtarma, organ nakli ile Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş/kalkış yapan ve geçiş müsadesi olan sivil trafikler hariç, diğer tüm devlet hava araçlarının VFR trafikleri ve tüm sivil VFR trafiklerinin bölgeye yaklaşmasına, girişine ve kalkışına müsaade edilmeyecektir" denildi.

İstanbul ve Ankara'da uçuş yasağı! ile ilgili etiketler İstanbul Ankara 15 Temmuz notam uçuş yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.