Vali Ali Yerlikaya'dan 'kademeli mesai' açıklaması

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kademeli mesai hakkında cuma günü açıklama yapacaklarını duyurdu. Yerlikaya, ''Niyetimiz en geç cuma günü bunu şehrimizle paylaşmak. Hemen ertesi gün değil, en azından pandemi kurulunun önereceği bir takvim içerisinde yürürlüğe girdirmek.'' ifadelerini kullandı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbul'da kademeli mesai sistemine geçilmesi için çalışmalar devam ediyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İstanbul'daki Organize Sanayi Bölgesi (OSB) temsilcileri ile kademeli mesai düzenlemesi için çalışma toplantısında buluştu.

Toplantıda İstanbul'da yapılması planlanan kademeli mesai düzenlenmesine yönelik istişarelerde bulunuldu.

İstanbul Valiliği'nde düzenlenen toplantıya; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Vali Yardımcısı Günay Öztürk, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi, Deri Organize Sanayi Bölgesi, Tuzla Organize Sanayi Bölgesi, Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi, Birlik Organize Sanayi Bölgesi, Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi, Dudullu Organize Sanayi Bölgesi, Tuzla Kimyacılar Organize Sanayi Bölgesi temsilcileri katıldı.

VALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya toplantı sonrası son dakika açıklamalarda bulundu. Vali Yerlikaya Kademeli mesai ile ilgili cuma günü açıklama yapacaklarını duyurdu.

"MASKE KULLANIMININ YÜZDE 101 OLMASI GEREK"

Salgın ile mücadelede maske takmanın önemine dikkat çeken Vali Yerlikaya, "Vatandaşlarımızdan istirhamım var. Maske ve mesafe ile ilgili salgınla mücadelede 7'inci ay içerisindeyiz. Artık bununla ilgili birbirimize uyarıda bulunmak zorunda kalmayalım. Hele İstanbul'da. Dolayısıyla bu pazarlarda, duraklarda, topu ulaşımın olduğu yerlerde evimizden adım attığımız andan itibaren bu maske zorunluluğunu her yerde söylüyoruz. Maske kullanımının yüzde 90 üzerinde olduğu tespit eden anketler var. Bunun yeterli olduğuna inanmıyoruz. Yüzde 101 olması gerek bunu söylüyoruz" şeklinde konuştu.

"İZOLASYONA UYMAYANI ALIP BARINMA MERKEZİNE GÖTÜRECEĞİZ"

İzolasyona uymayan vatandaşlarla ilgili yaptırımların da artırıldığını söyleyen Vali Yerlikaya, "İzolasyona uymayanlarla ilgili sadece idari ve adli işlem yapmakla kalmayacağız artık. İzolasyon şartlarını sağlayamayan vatandaşlarımız var. Sancaktepe'de bir yurdumuz müstakil odalar var. Dün akşam itibariyle 15 vatandaşımızı misafir ediyoruz. İzolasyon koşullarına keyfi olarak uymayanlar da var. Bunlar 'İzolasyona uymuyorum, idari işleme razıyım dese' bile yanına kar kalmayacak. Onu alıp götürüp barınma merkezimizde da merkezimizde karantina süresini tamamlayıp, sağlık kurulumuz 'çıkabilir' dediği zaman onu oradan bırakacağız" dedi.

 

Vali Ali Yerlikaya'dan 'kademeli mesai' açıklaması ile ilgili etiketler Ali Yerlikaya İstanbul Vali kademeli mesai
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.