İstanbul'a yeni salgın önlemleri

Gelen son dakika haberine göre; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kentte alınan yeni salgın önlemlerini açıkladı. Vali burada yaptığı konuşmada, ''Bugünden itibaren kamuda esnek çalışma kapsamını genişletiyoruz. İdareci pozisyon hariç 60 yaş üstü yaşlı çalışanlar, hamileler, 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın personeller evden çalışacak.'' dedi. Yerlikaya ayrıca, ''Sanayi kesimi pazartesiden itibaren 07.00'de mesaiye başlayacak'' ifadelerini kullandı.

İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Ali Yerlikaya başkanlığında video konferans yöntemi ile toplandı.

Toplantı sonrası Yerlikaya, kameralar karşısına geçti.

Yerlikaya'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

ESNEK ÇALIŞMA KARARI

"Bireysel önlemlere uymada sorunlarımız var. Kısıtlanmış günlere geri dönemk istemiyoruz. Bu süreçte maske su kadar gerekli. İstanbul'da tüm kamu, kurum ve kuruluşlarımız kademeli mesaiye geçmişti.

Bugünden itibaren dönüşümlü ve uzaktan çalışma yöntemlerinin kapsamı genişliyor. 60 yaş ve üstü çalışanlar, hamile, kronik rahatsızlığı bulunanlar, 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar idari izinli olup evden çalışabilecek. Tüm kamu kurumları dönüşümlü çalışacak.

SANAYİ KESİMİNE ERKEN MESAİ KARARI

İşçi ve işveren sendikalarımız, meslek odalarımız, STK'larımız ile istişareler ettik. Sanayide çalışanların 07.00'de mesaiye başlaması kararı alındı. 9 Kasım'dan itibaren başlayacak."

 
İstanbul'a yeni salgın önlemleri ile ilgili etiketler Ali Yerlikaya Vali İstanbul Korona tedbir
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.