İstanbul Valiliği, Galatasaray Spor Kulübü'ne dava açtı seçimler iptal edilecek mi?

Galatasaray'da başkanlık seçimi iptal olabilir. İstanbul Valiliği, Galatasaray Spor Kulübü'ne dava açtı. İstanbul Valiliği, 26 Mart 2022'de gerçekleştirilen mali genel kurulunda usülsüzlük tespit etti. Valilik, dernek ve ilgili kişilerin ileride uğrayacağı zararların önüne geçmek için konuyu Asliye Hukuk Mahkemesi'ne taşıdı.

İstanbul Valiliği, Galatasaray Spor Kulübü’ne dava açtı. 26 Mart 2022'de gerçekleştirilen mali genel kurulunda usülsüzlük tespit edildi.

Hürriyet'ten Ali Naci Küçük'ün duyurduğu gelişmeye göre 3 talep var;

1-Olağan Genel Kurul iptali

2-Olağan Genel Kurul sonucunda alınan seçim kararının iptali

3-Kulüp tüzüğünün idari ibrasızlıkla ilgili tüm maddelerinin iptali

Devrik başkan Burak Elmas bu gelişme üzerine görüş alışverişinde bulunmak için Divan Kurulu başkanı Aykutalp Derkan, Divan Başkanı Metin Sinan Aslan, adaylar Metin Öztürk ve Eşraf Hamamcıoğlu ile camianın önde gelen hukukçularının kulübe davet etti.

GALATASARAY'DA SEÇİMLER İPTAL OLUR MU?

Yapılacak seçimin iptalinin kanunen söz konusu olmadığını belirten başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu, şunları söylemişti:

"Kanunen ya da Galatasaray'ın tüzüğü çerçevesinde bu seçimin iptal olmasının söz konusu olmaması lazım. Çünkü, iptali söz konusu olan ve incelemeye tabi tutulan son 3 genel kurul. Bu erken seçim kararı da genel kurulda alınmadı. Şu anda yönetimde olan, yönetim kurulu tarafından alındı. O bakımdan, bu Galatasaray'ın iç işidir. Seçimin iptali söz konusu olmaması lazım. Ancak aksi bir karar çıkarsa da uymaktan başka çaremiz yok. Ama dediğim gibi bu genel kurul tarafından seçilmiş, yetkilendirilmiş yönetim kurulunun almış olduğu bir karardır. Galatasaray'ın iç konusudur. Biz böyle yaklaşıyoruz bu konuya."

 

İstanbul Valiliği, Galatasaray Spor Kulübü'ne dava açtı seçimler iptal edilecek mi? ile ilgili etiketler Galatasaray İstanbul Valiliği
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.