İstanbul Tıp Fakültesi'nin koronavirüs başarısı! Geliştirdiği 4 tedavi yöntemi seyri değiştirdi...

Dünya genelinde 4 milyonu aşkın kişiye bulaşan ve 278 bini aşkın kişinin ölümüne neden olan koronavirüsle mücadelede Türkiye en başarılı ülkeler arasında. Bunda da kuşkusuz en önemli farklar bulaş takibi ve tedavide geliştirilen yöntemler. Özellikle tedavideki başarıda İstanbul Tıp Fakültesi'nin de büyük katkısı bulunuyor. İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Türkiye'nin başarısına sundukları katkıları sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla anlattı.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı, İç Hastalıkları Anabilim Dalı Ögretim Üyesi,Türkiye İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tufan Tükek, koronavirüs tedavisinde Türkiye'nin başarısındaki rollerini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla anlattı. 

Tükek, uyguladıkları tedavi yöntemleri ile İTF'deki koronadan ölüm oranının dünyanın en düşük oranı olan yüzde 0,6 olduğunun da altını çizdi. 

İşte Tükek'in açıklamaları:

"İstanbul Tıp Fakültesi, Covid-19 seyrinde gelişen damar tıkanıklığını önlemek için 2 aydan beri heparin ve dipiridamolü her hastaya uygulamıştır. Bakanlığımızın protokolüne de önermiştir. İşte İTF farkı. Ölüm oranlarımızın düşük olmasının nedeni. ABD bunu daha yeni keşfetti.

İstanbul Tıp Fakültesi'nin koronavirüs başarısı! Geliştirdiği 4 tedavi yöntemi seyri değiştirdi...

İstanbul Tıp Fakültesi, şu ana kadar İstanbulda eğitim araştırma hastanelerinden sonra en çok Covid hastası kabul eden merkez. Ölüm oranımız dünyanın en düşük oranı %0.6. Bunun en önemli sebebi tedavide sağladığımız ve bakanlık protokollerine giren başarımız.

İstanbul Tıp Fakültesi'nin koronavirüs başarısı! Geliştirdiği 4 tedavi yöntemi seyri değiştirdi... - Resim : 2

ITF nin başarısının altında yatan gerçekler. Dünya ve ülkemiz tıbbına kazandırdıklarımız, 1-Favipiravir geç değil erken kullanılsın, 2-Heparin ve dipiridamol hemen başlansın, 3-Anakinra ve tosi çekinmeden verilsin, 4-Yüksek akım oksijen sistemi sıkça uygulansın"

İstanbul Tıp Fakültesi'nin koronavirüs başarısı! Geliştirdiği 4 tedavi yöntemi seyri değiştirdi... - Resim : 3

 

İstanbul Tıp Fakültesi'nin koronavirüs başarısı! Geliştirdiği 4 tedavi yöntemi seyri değiştirdi... ile ilgili etiketler Koronavirüs İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Tufan Tükek İstanbul Tıp Fakültesi dekan kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.