İstanbul sokakları renklenecek! Tam 75 bin adet...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Harita Müdürlüğü, kentin 6 ilçesine, 4 bin 500'ü direkli, 25 bini duvar tipi olmak üzere 29 bin 500 adet sokak tabelası asılacağını duyurdu. Söz konusu çalışmalar kapsamında ayrıca 75 bin adet kapı numara levhası da çakılacak.

İBB Harita Müdürlüğü Adalar, Beykoz, Büyükçekmece, Çatalca, Silivri ve Şile ilçelerindeki eksik cadde, sokak, yol, meydan ve bulvar isimleri için tabela ihalesi açtı.

“İstanbul İli Sınırları Dahilinde Kapı, Duvar, Direk, ve Direkli Tip Tabelaların Yerlerine Monte Edilmesi İşi” adı altında açılan ihale 27 Mayıs 2020 tarihinde yapılacak.

İşe ait ihale şartnamesinde işin konusu şöyle tanımlandı:

“İstanbul İli, Adalar, Beykoz, Büyükçekmece, Çatalca, Silivri ve Şile ilçeleri sınırları dahilinde, arazide tespit edilen eksik cadde, sokak, yol, meydan, bulvarların isimlerine ait Başkanlığımızca belirlenen standartlara uygun olarak üretilmiş olan duvar veya direk tipi tabelaları ile kapı numarası tabelaları, ayrıca yetki alanımız içerisinde, gerçek kişiler ve kurumlardan gelen (Beyazmasa, CİMER, İlçe Belediyeleri vd.)  taleplerin Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik esaslarına göre kontrolü ve yerinde montajı ve demontajının yapılması işlerini kapsamaktadır.”

İLÇELERE RENK KODU

Daha önce belirlenmiş standartlarda üretilecek olan tabelaların rengi, kırmızı (pantone 1945) olacak. Ancak tabelanın alt kısmında yer alacak ilçe ismi, ilçeye ait renkteki bant üzerine yazılacak. İhale şartnamesi içerisinde ilçelere ait renk kodları çizelgesi yer alıyor. Sokak adı ile ilçe adının yazılı olduğu iki düzey arasındaki beyaz bant üzerine de mahalle adı yazılacak. 

(DHA)

İstanbul sokakları renklenecek! Tam 75 bin adet...

İstanbul sokakları renklenecek! Tam 75 bin adet... ile ilgili etiketler İBB ihale cadde sokak tabela
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.