İstanbul semalarındaki yeşil ışığın gizemi çözüldü! Türkiye Uzay Ajansı'ndan açıklama geldi!

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin çeşitli noktalarında görülen yeşil ışığın gizemi çözüldü. Türkiye Uzay Ajansı meteor iddiaları üzerine Twitter'dan açıklama yaptı.

'İstanbul'a meteor düştüğü iddiası' sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü. 

Binlerce kullanıcı gizemli yeşil bir ışık gördüklerine dair tweet'ler attı.

TÜRKİYE'NİN PEK ÇOK İLİNDE GÖRÜLDÜ

Gizemli yeşil ışığın İstanbul dışında; İzmir, Bursa, Çanakkale ve Balıkesir'de de görüldüğüne dair söylentiler çıktı.

Bunun üzerine Türkiye Uzay Ajansı konuyla ilgili açıklama yaptı.

İşte Türkiye Uzay Ajansı'nın yeşil meteor açıklaması;

"Dün gece Türkiye'nin çeşitli noktalarında gökyüzünde yeşil ışık saçan bir meteor görüntülenmiştir.

Bu gök cisimleri kimyasal yapıları sebebiyle atmosferde pek çok farklı renkte gözlemlenebilir.

Meteorlar, Dünya atmosferine girdiklerinde çok sayıda hava molekülü ile çarpışırlar. Bu çarpışmalar parçacığın dış katmanlarını püskürterek sodyum, demir ve magnezyum atomlarından oluşan bir buhar oluşturur.

Meteor rengi, metal atom emisyonlarının mı yoksa hava plazma emisyonlarının mı baskın olduğuna bağlıdır. Birçok meteorun rengine, onlardaki metal atomlarından yayılan ışık (mavi, yeşil ve sarı) ile havadaki atomlar ve moleküller tarafından yayılan ışık (kırmızı) neden olur.
Metal atomları, sodyum lambalarındaki gibi ışık yayar: sodyum (Na) atomları turuncu-sarı bir ışık verir, demir (Fe) atomları sarı bir ışık, magnezyum (Mg) yeşil baskın ışık yayar. İyonize kalsiyum (Ca.) atomları, atmosferik nitrojen (N2) ve oksijen atomları (0) ve molekülleri kırmızı bir ışık verirken mor bir renk tonunda görülebilirler. "

 

İstanbul semalarındaki yeşil ışığın gizemi çözüldü! Türkiye Uzay Ajansı'ndan açıklama geldi! ile ilgili etiketler İstanbul Türkiye Uzay Ajansı yeşil ışık meteor
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.