İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusu Uğur Arda Aydın'a cinsel saldırıdan hapis cezası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda meslektaşları Mana Alkoy ile Nazife Aksoy’u taciz ettiği iddiasıyla yargılanan oyuncu Uğur Arda Aydın, ‘cinsel saldırı’ suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Müştekiler kararı sevinçle karşılarken, sanık Aydın kendisini görüntüleyen İHA muhabirine saldırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda meslektaşları Mana Alkoy ile Nazife Aksoy’u taciz ettiği iddiasıyla yargılanan oyuncu Uğur Arda Aydın’ın yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuksuz sanık Uğur Arda Aydın, müştekiler Mana Alkol ile Nazife Aksoy ve tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmaya, oyuncu Bekir Aksoy da gelerek, müşteki eşi Nazife Aksoy’u yalnız bırakmadı.

İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusu Uğur Arda Aydın'a cinsel saldırıdan hapis cezası

NAZİFE AKSOY: NE YAŞADIĞIMI BEN BİLİYORUM

Duruşmada beyanda bulunan müşteki Nazife Aksoy, hamileyken pek çok kez ifade verdiğini söyleyerek ‘’Hiçbir kadın bu sıkıntıları göze alarak, böyle ağır bir şey için buraya gelmek istemez. Bizim de ailemiz var, bu hiç kolay değil. Ne yaşadığımı ben biliyorum. Bana bunu yaşatan da ne yaşattığını çok iyi biliyor. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusu Uğur Arda Aydın'a cinsel saldırıdan hapis cezası

UĞUR AYDA AYDIN: TİYATRODAN ATILMASINA BENİM NEDEN OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYOR

Savunmasında böyle bir olay nedeniyle savunma yapmaktan utandığını belirten sanık Uğur Ayda Aydın ise ‘’Müşteki Nazife’nin bana böyle bir suçlama yöneltmesinin asıl sebebi, oyuna gelmediği için tutulan raporu etkisiz hale getirip tiyatroya geri dönmek amacıyla işe iade davası açmak istemesidir. Kendisi tiyatrodan atılmasına benim neden olduğumu düşünüyor. Şimdiye kadar kimseye isteği dışında dokunmuşluğum yoktur. Bana böyle bir suçlama yöneltilmesinden hicap duyuyorum ve beraatımı talep ediyorum’’ diye konuştu.

2 YIL 6 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Müşteki Mana Alkoy’ karşı ‘cinsel saldırı’ suçundan süre geçmesinin sonrasında şikayet yapıldığını belirten mahkeme, davanın düşürülmesine karar verdi. Mahkeme, sanık Aydın’ı müşteki Nazife Aksoy’a karşı ‘cinsel saldırı’ suçundan lehine indirim uygulayarak 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

SANIK İHA MUHABERİNE SALDIRDI

‘Cinsel saldırı’ suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan sanık Uğur Arda Aydın, kendisini görüntüleyen İHA muhabirine saldırdı. Muhabire omuz ve tekme atan sanık, ‘çekil şuradan’ dedi.

İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusu Uğur Arda Aydın'a cinsel saldırıdan hapis cezası


MANA ALKOY: BEN DE AYNI KİŞİ TARAFINDAN 2012 YILINDA TACİZE UĞRADIM


Duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yapan Mana Alkoy, “Bugün Nazife Aksoy ile beraber, yaklaşık 3 yıldır verdiğimiz mücadeleyi kazanmış olmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu dava süresince beraber yürüdüğüm yol arkadaşım Nazife Aksoy başta olmak üzere, bana destek olan ailem, avukatlarımız, dava arkadaşlarımız ve bizi destekleyen herkese teşekkür ederim. Tacizci profildeki insanların genelde birden fazla mağduru oluyor ama insanlar bu olayın sadece kendisinin başına geldiğini düşünüp yalnız hissediyor ve sesini çıkarmakta zorlanıyor, çoğu zaman da çıkaramıyor. Ben 2012 yılında sanık tarafından tacize uğramış bir kadın olarak, 2019 yılında aynı kişinin tacizine uğrayan Nazife Aksoy ile tanışınca yalnız olmadığımı, sanığın fütursuzca, korkusuzca işyerinde taciz eylemlerine devam ettiğini öğrendiğimde, başka insanların da tacize uğramaması için Nazife’den güç alarak, şikayetçi olmaya karar verdim” ifadelerini kullandı.

Şikayetçi olmadıkları takdirde, sanığın tacizlerine devam edeceğini düşündüklerini söyleyen Alkoy, “Biz iki kadın bir araya gelerek, birçok kadının sesi olabilir, kadına yönelik taciz eylemini normalleştirmeye çalışan eril zihniyete direnç gösterebilirdik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu gibi, İstanbul’un en büyük ve saygın kurumlarından birinde, oyuncu olarak görev yapmaya devam eden, ‘istediğimi, istediğime yaparım, kimse bana bir şey yapamaz’ zihniyetiyle, kendisini bizlerden üstün gören sanık Uğur Arda Aydın’ın yaptıklarının cezasız kalmayacağını artık öğrenmiş bulunuyoruz. Bu dava gerek sahne üstünde, gerek farklı işyerlerinde, gerek sokakta kadınlara istediği gibi davranabileceğini düşünen tüm erkeklere uyarı niteliğindedir. Bu dava, sahne sanatlarında çalışıp, bizim gibi tacize uğrayıp, baskıyla sineye çekmeye çalışan bütün meslektaşlarımıza umut olan davadır” şeklinde konuştu.

İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusu Uğur Arda Aydın'a cinsel saldırıdan hapis cezası


BEKİR AKSOY: İKİ ŞEREFLİ KADININ YANINDAYIM

Müşteki Nazife Aksoy’un eşi oyuncu Bekir Aksoy ise “Bugün Mana ve Nazife’nin günüydü. Bizim avukatlarımız ve yanımızda olan herkesin günüydü. Ben, bu iki şerefli kadının yanındayım, her zaman da yanında olacağım. İnşallah çoğalacaklar ve inşallah bu ayrık otları aramızdan ayrılacaklar” ifadelerini kullandı.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Uğur Arda Aydın’ın, 2012 yılındaki bir oyunun provasında Mana Alkoy’u, 2019 yılında ise kuliste Nazife Aksoy’u taciz ettiği gerekçesiyle zincirleme şekilde ‘cinsel taciz’ suçundan hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusu Uğur Arda Aydın'a cinsel saldırıdan hapis cezası ile ilgili etiketler Saldırı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Mana Alkoy Nazife Aksoy Uğur Arda Aydın İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.