İstanbul Park 8. viraj olayı nedir?

İstanbul Park’ta 13-15 Kasım 2020 tarihlerinde düzenlenecek olan Formula 1 yarışları öncesinde 8. viraj yeniden gündeme geldi. Pilotların oldukça büyük beğenisini toplayan İstanbul Park 8. virajı araştırılmaya başlandı. Peki, İstanbul Park 8. viraj olayı nedir? İşte detaylar…

Pilotlar daha önceki yarışlarda Formula 1'in resmi internet sitesinde İstanbul Park’taki 8. viraj konusunda bazı yorumlarda bulunmuşlardı.

İstanbul’un muazzam 8. virajı bütün F1 fanları tarafından yakından takip edilirken herkesi eğlendiren bir yer olarak dikkatlerden kaçmadı. 8. viraj F1’in en uzun virajlarından biri olarak lanse edilir. 600 metrelik bu virajı dönmek neredeyse sekiz saniye zaman almaktadır. Ortalama hız 260 km/h civarındayken maksimum hız 270 km/h dir.

İSTANBUL PARK 8. VİRAJ OLAYI NEDİR?

Renault takımının raporuna göre, bu virajda sürücüler ortalama 4.3g gibi muazzam bir kuvvetin etkisi altında kalıyor. Bu virajda aracın yüksekliğini ayarlamak oldukça ciddiyet isterken özellikle araç dolu depoyla giderken bu tümseklerden kurtulmak oldukça kritik gösteriliyor.

Daha önceden çok sayıda pilotun 8. virajda yol dışına çıktığı bile gözlemlendi. Bunlar kısmen tümsekler yüzünden, kısmen de çok risk almak yüzünden gerçekleşti. Pilotların 8. virajda çok hata yapmasının sebebi, devasa kaçış alanlarının hata affetmesi ve bu yüzden ideal çizgiyi çabuk bulmak istemeleri gösterildi.

İstanbul Park 8. viraj olayı nedir? ile ilgili etiketler Formula 1 istanbul park 8. viraj
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.