"Yüksek riskli gruptayız, aman dikkat"

Koronavirüs salgınına karşı alan kısıtlamalar bugünden itibaren gevşetiliyor. Çok yüksek riskli iller dışındaki illerde kafe ve restoranlar açılırken, İstanbul'u ilgililendiren bir uyarı geldi. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu İstanbul'un yüksek riskli iller arasında yer aldığını belirterek, "Uyum içinde kısıtlama duygusu ve farkındalığı ile hareket etmek zorundayız. Aman dikkat!" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalar ile birlikte koronavirüs salgınına karşı alınan kısıtlama kararlarına gevşemeler başladı. Buna göre, kafe ve restoranlar "Çok yüksek riskli iller" dışında yüzde 50 kapasite ile akşam saat 19.00'a kadar hizmet verecek.

Öte yandan, hafta sonu kısıtlaması, düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir süre daha pazar günü devam edecek. Akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma yasağı ise sürecek.

Son ortaya çıkan tabloya göre düşük, orta ve yüksek riskli ve çok yüksek riskli iller şunlar:

"Yüksek riskli gruptayız, aman dikkat"

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER (MAVİ)

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır...

ORTA RİSKLİ İLLER (SARI)

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars...

"Yüksek riskli gruptayız, aman dikkat" - Resim : 2

YÜKSEK RİSKLİ İLLER (TURUNCU)

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan, Yalova, Kocaeli

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER (KIRMIZI)

Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.

İSTANBUL İÇİN KRİTİK UYARI GELDİ

Koronavirüs kısıtlamalarında gevşeme başlarken, özellikle büyükşehirlerdeki durum dikkat çekiyor. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, yaptığı açıklamada istanbul'da tehlikenin devam ettiğini belirterek, salgının bitmediğini söyledi.

Prof. Dr. Memişoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Yüksek riskli gruptayız, salgın bitmedi. Uyum içinde kısıtlama duygusu ve farkındalığı ile hareket etmek zorundayız. Aman dikkat! Öğrencimize, yaşlımıza, esnafımıza, vatandaşımıza güveniyoruz. Şimdiye kadar gösterdikleri özveriye bundan sonra gösterecekleri hassasiyete çok teşekkürler."

 

"Yüksek riskli gruptayız, aman dikkat" ile ilgili etiketler İstanbul kısıtlama kafe restoran kemal memişoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.