Son yılların en soğuk günleri kapıda!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden elde edilen son verilere göre; Marmara Bölgesi'nin tamamında cuma gününden itibaren hava sıcaklıkları düşecek. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmede bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler eski müdürü Ahmet Uçar, son yılların en soğuk ve karlı günlerinin görülebileceğini belirtti.

Meteoroloji'nin orta ve uzun vadeli tahminlerinde cuma gününden itibaren hava sıcaklıklarının düşeceği ve 14 Şubat pazar günü İstanbul ve Marmara Bölgesi'nin tamamında kar yağışı görüleceği duyuruldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler eski müdürü Ahmet Uçar sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında aşırı soğuk ve yağışlı hava sisteminde anormal değişimler olmazsa son yılların en soğuk ve karlı günlerinin görülebileceğini açıkladı.

Ahmet Uçar mesajında "Bu hafta sonundan itibaren ülkemizi etkisi altına alacak aşırı soğuk ve yağışlı sistem beklentilerimiz doğrultusunda gelişimine devam ediyor. Sistemde anormal değişimler olmazsa Marmara ve Karadeniz bölgesi bir hafta boyunca son yılların en soğuk ve karlı günlerini görebilir" ifadelerine yer verdi.

METEOROLOJİ'DEN ÇOK SAYI KENTE SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji, İstanbul dahil çok sayıda kent için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; güneyli yönlerden Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli ve kısa sürel fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Son yılların en soğuk günleri kapıda!

 

Son yılların en soğuk günleri kapıda! ile ilgili etiketler Meteoroloji İstanbul hava durumu kar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.