İstanbul Havalimanı’nda hareketlilik! İlk uçak iniş yaptı

Koronavirüs nedeniyle uçuş kısıtlamasının olduğu ülkelerde bulunan Türklerin tahliyesine başlandı. İlk uçak Almanya'dan İstanbul Havalimanı'na geldi.

Çin’de ortaya çıkıp tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs nedeniyle alınan önlemler kapsamında geçtiğimiz günlerde virüs riskinin yüksek olduğu 9 Avrupa ülkesine uçuş kısıtlaması getirilmişti.

Kısıtlamaya birlikte bahsi geçen ülkelerde iş, akraba ziyareti ve öğrenci olarak bulunan Türk vatandaşları, uçaklarla Türkiye'ye getirilmeye başlandı.

İstanbul Havalimanı’nda hareketlilik! İlk uçak iniş yaptı

İLK UÇAK ALMANYA'DAN GELDİ

Almanya, Fransa, İspanya, Avusturya, Hollanda, Belçika, İsveç, Norveç ve Danimarka’da bulunan 3 bin 614 Türk vatandaşının, Türk Hava Yolları’na ait 34 uçakla İstanbul’a getirileceği öğrenildi. Bu yolcuları taşıyan ilk uçak ise saat 14.45'te Almanya’nın Münih şehrinden İstanbul’a geldi. Uçuş boyunca yolcular sağlık ekipleri tarafından sağlık taramasından geçirildi. Türk Hava Yolları uçuş ekipleri de alınan sağlık önemleri kapsamında risk seviyesi bulunan her uçuşta olduğu gibi bu uçuşlarda da kişisel koruyucu maske ve eldivenle yolculara hizmet verdi.

İstanbul Havalimanı’nda hareketlilik! İlk uçak iniş yaptı - Resim : 2

YOLCULAR, OLUŞTURULAN ÖZEL BÖLGEDEN ALINDI

Öte yandan İstanbul Havalimanı'na inecek bu uçaklar için özel bir bölge de hazırlandı. Bu alana yanaşan uçaklardaki yolcuları, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'ne bünyesindeki sağlık ekipleri karşıladı. Polis ve jandarma ekipleri ise bölgede güvenlik önlemi aldı.

İstanbul Havalimanı’nda hareketlilik! İlk uçak iniş yaptı - Resim : 3

İstanbul Havalimanı’nda hareketlilik! İlk uçak iniş yaptı ile ilgili etiketler Türkiye Avrupa Koronavirüs uçak İstanbul Havalimanı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.