İstanbul Havalimanı Avrupa'da lider

İstanbul Havalimanı, koronavirüs salgınına rağmen Avrupa'nın en çok sefer yapılan havalimanı oldu. 2021 yılının ilk 4 ayında havalimanından 63 binden fazla uçuş gerçekleştirildi.

İstanbul Havalimanı, 2021 yılının ilk 4 ayında Avrupa'nın en çok sefer yapılan havalimanı oldu.

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü'nün (EUROCONTROL) Ocak-Nisan dönemindeki uçuş trafiği raporuna göre 63 bin 064 uçuş gerçekleştirilen İstanbul Havalimanı'nı; 53 bin 921 seferle Paris-Charles de Gaulle Havalimanı izledi.

Listenin 3. sırasında 52 bin 532 seferle Amsterdam Schiphol, 4. sırasında 52 bin 464 seferle Frankfurt ve 5. sırasında ise 42 bin 543 seferle Madrid Barajas havalimanları yer aldı.

İstanbul Havalimanı Avrupa'da lider

İGA'nın sosyal medya hesabından şu açıklama yapıldı:

Dünyanın havacılık merkezi olarak çıktığımız bu yolda, 2021 yılının ilk 4 ayında Avrupa’da lideriz! Ocak - Nisan aralığında @eurocontrol verilerine göre diğer havalimanlarını geride bırakarak Avrupa’nın en çok uçak seferi yapılan havalimanı olduk. Bu gurur hepimizin."

 

İstanbul Havalimanı Avrupa'da lider ile ilgili etiketler Türk Telekom İstanbul İstanbul Havalimanı Avrupa eurocontrol uçuş sayısı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.