İstanbul Havalimanı Avrupa'da birinci oldu

İstanbul Havalimanı, tüm dünyanın pandemi ile kısıtlamalara gittiği 2020'yi Avrupa'da yolcu sayısı bakımından birinci sırada kapattı. İstanbul Havalimanı, en yakın iki rakibi Londra Heathrow ile Paris Charles de Gaulle havalimanlarına 1,3 milyon yolcu fark attı.

Yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle sınırların kapanması ve seyahat yasakları nedeniyle dünya genelindeki havalimanları yolcu sayılarında büyük düşüş görüldü.

İstanbul Havalimanı 2020 yılında Avrupa havalimanları arasında yapılan sıralamada 23,4 milyon yolcu ile ilk sırada yer aldı.

İstanbul Havalimanı’nı 22.1 milyon yolcu ile Londra Heathrow ile Paris Charles de Gaulle havalimanları izledi.

Amsterdam Schiphol Havalimanı ise 20.9 milyon ile dördüncü sırada yer buldu.

Avrupa'nın en yüksek nüfusuna sahip ülkesi olan Almanya'daki Frankfurt Havalimanı'nın 18.8 milyon yolcuya gerilediği görüldü.

İstanbul Havalimanı Avrupa'da birinci oldu

Salgın döneminde aldığı önlemlerle dikkat çeken, 2020 yılında 23 milyon 409 bin 132 yolcu ağırlayarak listenin başında yer alan İstanbul Havalimanı, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) tarafından 24 Temmuz'da başlatılan "Havalimanı Sağlık Akreditasyonu" programı kapsamında verilen sertifikayı dünyada alan ilk havalimanı oldu.

İstanbul Havalimanı Avrupa'da birinci oldu ile ilgili etiketler İstanbul Havalimanı Paris Londra Amsterdam Avrupa frankfurt
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.