İstanbul Havacılık nedir? Nasıl pilot olunur?

Teknolojiyle beraber gelişen havacılık sektörüne uyumlu olarak uluslar arası standartlarda eğitimlerini almış ve yüksek güvenlik bilincine sahip profesyonel pilot adayları yetiştiren İstanbul Havacılık, Türk havacılığını tüm dünyada başarıyla temsil etmeyi amaçlamaktadır.

Türkiye’nin ilk pilot yetiştirme kurslarından biri olan İstanbul Havacılık Kulübü, 30 seneyi aşan tecrübesi ile sivil havacılık sektörünün lider markaları arasında yer almayı başarmıştır. İstanbul Havacılık, 2020 yılından itibaren havacılık sektörüne daha kapsamlı bir hizmet sağlayabilmek adına şirketleşme adına yeni adımlar atarak kurumsal bir oluşumun içerisinde yer almıştır.

Kuruluşundan bu yana nitelikli pilotlar yetiştirmeyi amaç haline getiren İstanbul Havacılık, tüm kursiyerlerine uluslararası standartlara uygunlukta kaliteli ve evrensel bir içerikte eğitim imkanı sunmaktadır. 1986 yılından bu yana havacılık sektörüne yüzlerce pilot kazandıran İstanbul Havacılık, güvenilirliği ve tecrübesi ile kendini ispat etmiş, deneyimli eğitmenler hizmet vermektedir.

İstanbul Havacılık nedir? Nasıl pilot olunur?

Mevcut filosuna katılacak yeni uçaklar ve genç filosuyla hizmet veren İstanbul Havacılık, ticarî pilotluk lisansı olarak tanımlanan ATPL (Airline Transport Pilot Licence) ve hususi pilotluk lisans eğitimi PPL (Private Pilot Licence) eğitimi vermektedir.

Pilotlar Nerede Eğitiliyor?

İstanbul Havacılık; teorik eğitimlerini Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü denetiminde İstanbul’un Ümraniye ilçesindeki merkez binasında vermektedir. Ana meydanı İzmit Cengiz Topel Havalimanı olan İstanbul Havacılık’ın eğitim uçuşları Bursa Yenişehir Havalimanı’nda gerçekleşmektedir. Bu havalimanlarına ek olarak Zonguldak Ereğli, Balıkesir Edremit ve kendi eğitim alanı olan Sakarya Pamukova Hava Meydanlarını da eğitim uçuşları için kullanmaktadır.

 

Videonun tamamı için tıklayınız

İstanbul Havacılık, Türk havacılığının yükselişindeki sorumluluğunun bilinci ile hareket ederek, dünyada söz sahibi bir akademi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

İstanbul Havacılık nedir? Nasıl pilot olunur? - Resim : 2

PPL Nedir?

İngilizce "Private Pilot Licence" kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltma olan PPL; Türkçe'de "Hususi pilot lisansı" anlamına gelmektedir. Daha öncesinde hiçbir uçuş eğitimi almamış ve pilotluğa ilk adımı atmak isteyenler için düzenlenen bir eğitim programı olan PPL lisanslarını alanlar, ticari maksat dışında her türlü tek motorlu uçakları kullanabilirler.

ATPL Nedir?

Havayolu nakliye pilotu lisansı (ATPL), en üst düzeydeki ticarî pilotluk lisansıdır. ATPL, İngilizce Airline Transport Pilot Licence kavramının kısaltmasıdır. Ticari pilot lisansı almak isteyerek havacılığa ilk adımı atan pilot adayları için PPL eğitimi dahil, bütün ATPL Frozen teori ve uçuş müfredatını kapsayan 18-24 ay süresince kesintisiz uygulanan bir eğitim türüdür. ATPL Lisansına sahip bireyler, havayolu şirketlerinde yardımcı pilot veya kaptan pilot olarak görev yapabilirler.

İstanbul Havacılık nedir? Nasıl pilot olunur? ile ilgili etiketler Pilot İstanbul Havacılık
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.