İstanbul Havacılık hayallerinize uçuruyor! İşte şartlar…

Türkiye’nin en köklü ve deneyimli pilot yetiştirme okularından olan İstanbul Havacılık, havacılık tutkunlarına 2021 model uçaklar ile verdiği eğitimle pilot adaylarını gökyüzüne kazandırıyor. İstanbul Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Cem Tepsi, lider markanın başarılarla dolu bilinmeyen tarihini SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel'e anlattı.

30 yılı aşan tecrübesiyle sivil havacılık sektörünün lider markaları arasında yer alan ve Türkiye'nin ilk pilot yetiştirme kurslarından olan İstanbul Havacılık Kulübü, 2020 yılı itibari ile havacılığa daha kapsamlı bir hizmet sağlayabilmek için şirketleşerek kurumsal bir oluşuma girmiş ve "İstanbul Havacılık" adını almıştır. Kuruluşundan bugüne nitelikli pilotlar yetiştirmek amacıyla hareket eden İstanbul Havacılık, tüm kursiyerlerine güvenilirliği ve tecrübesi ile kendini ispatlamış, deneyimli eğitmenleri ile birlikte uluslararası standartlarda, kaliteli ve evrensel bir içerikte eğitim sunuyor.

Mevcut filosuna katılacak yeni uçaklarla ve genç filosuyla hizmet veren İstanbul Havacılık, ticari pilotluk lisansı olarak tanımlanan ATPL (Airline Transport Pilot Licence) ve hususi pilotluk lisans eğitimi PPL (Private Pilot Licence) veriyor.

Teorik eğitimlerini Ümraniye’deki merkez binasında veren İstanbul Havacılık, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü denetiminde veriliyor. Ana meydanı İzmit Cengiz Topel Havalimanı olan İstanbul Havacılık’ın eğitim uçuşları Bursa Yenişehir Havalimanı’nda gerçekleşmektedir. Ayrıca bu havalimanlarına ek olarak Zonguldak Ereğli, Balıkesir Edremit ve kendi eğitim alanı olan Sakarya Pamukova Hava Meydanlarını da eğitim uçuşları için kullanılıyor.

İstanbul Havacılık hayallerinize uçuruyor! İşte şartlar…

"PİLOT ADAYLARINI GÖKYÜZÜNE KAZANDIRDIK"

İstanbul Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Cem Tepsi, İstanbul Havacılık'ın başarılarla dolu tarihini anlatırken, "İstanbul Havacılık, 1986'dan beri havacılık tutkunlarının kurduğu İstanbul Havacılık Kulübü'nün kurumsallaşıp bizim bünyemize katılarak devam etmesiyle oluşturduğumuz bir şirket. İstanbul Havacılık Kulübü 1986'dan beri birçok hava tutkununu, pilot adayını gökyüzüne kazandırdı. İlk olarak yerimiz Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaydı. O zaman yeni kurulmuştu. Bu kadar ticari uçuşlar yoktu, rahatlıkla eğitim veriyorduk orada. Havacılık tutkunlarının bir araya geldiği arkadaşça bir ortamda beraber sohbet edip, eğitimlere katıldığı bir yerdeydi. 2020'lerde İstanbul Havacılık Kulübü kendini daha çok geliştirerek kurumsallaştırmak istedi. Çünkü havacılık konusunda tek lisans PPL pilot lisansı değil. Ticari lisanslar da vererek havayoluna pilotlar yetiştirerek havacılık konusuna daha büyük katkılar sağlamak istedi. Bizim şirketimizin bünyesine katılarak, biz bir nevi İstanbul Havacılık Kulübü'nün demirbaşlarını satın alarak, kadrosunu 30 seneyi aşan tecrübesiyle birlikte bünyemize katarak ticari ve havacılığın birçok alanında da bulunmak, bu konuda gelişim sağlayıp yatırımlarımızı yönlendirmek amacımız. İstanbul Havacılık adı altında kurumsal bir şirket olarak, havacılık tutkunlarına ve pilot adaylarına hizmet veriyoruz." sözlerini kullandı.

İstanbul Havacılık hayallerinize uçuruyor! İşte şartlar… - Resim : 2

"HUSUSİ PİLOT LİSANS EĞİTİMİ 4-6 AY, TİCARİ LİSANSLAR 18-20 AY SÜRÜYOR"

Kursiyerlere verilen teorik ve pratik eğitimlerden bahseden Tepsi, "Eğitimlerimiz PPL ve ATPL olarak ikiye ayrılıyor. PPL hususi pilot lisansıdır. Aldığınız lisansla tek motorlu uçakları kullanma ehliyetine sahip oluyorsunuz. Hobiniz var diyelim, uçaklar sizin sevdasız bizim gibi okullardan satın alabilir ya da kiralayabilirsiniz. PPL lisansını aldıktan sonra da uçurabilirsiniz. PLL lisansa sahip birçok pilotun da kurduğu, onların bir araya gelip olanakları ortaklaşa kullanıp, deneyimlerini paylaştıkları bir kulüptü. PPL'i de geliştirerek, yeni yetkiler ekleyerek ATPL denen ticari yetkiyi de bünyemize kattık. Örneği ticari taksi gibi. Ticari eğitimini de tamamlayan pilotlar, hava yolları ya da nakliye uçaklarda yani ticari olan her uçakta görev alabilecek duruma geliyorlar. Eğitimler PPL ya da ATPL ticari lisans olsun teori ve uygulamaları olarak iki başlık altında toplayabiliriz. Hususi pilot lisansının eğitimi 4-6 ay arası sürüyor. Vaktiniz varsa 3-4 ayda da tamamlayabiliyorsunuz. Bu öğrencinin vaktine ve hava durumuna göre belli oluyor. Ticari lisanslar da 18-20 ay zarfında tamamlanıyor. Ticari eğitime girdiğinizde ciddi sorumluluk istiyor. Ticari bir araç kullanıp yanınızda başka kişileri taşıyabilir, nakliye pilotuysanız da bir yerden bir noktaya belli bir kargoyu ulaştırma görevi üstlenebilir, ya da hava ambulansında çalışabilirsiniz. Havacılıkta ticari pilot sahibi olmak hava yolu uçurmak değildir. Ticari alanda yangın söndürme araçları olsun, hava ambulansı olsun yüksek bir sorumluluk istiyor. Bu yüzden uzun bir eğitim. Teorik ve uygulamalı derslerde de ciddi bir disiplin gerekiyor. Teorik eğitimlerde kullandığımız ana merkezimiz Ümraniye'deki merkez binamız. Burada uygulamalı olarak da sınıflarda teorik derslerini veriyoruz. Pandemiden dolayı bazı kısıtlamlarda biz teori derslerimizi aksatmadan, online olarak canlı gerçekleştirdik. Bunları tamamladık. Uygulamalı derslerimizi yaptığımız anlaşmalı olduğumuz meydanlar var. Kocaeli-Cengiz Topel Havalimanı, Bursa-Yenişehir Havalimanı ve ayrıca kendi özel alanımız olan Sakarya-Pamukova'da bulunan iniş şeridimiz var." dedi.

İstanbul Havacılık hayallerinize uçuruyor! İşte şartlar… - Resim : 3

"ÇOK DİSİPLİNLİ VE DİKKATLİ OLUNMASI GEREKİYOR"

Okula katılım şartlarını anlatan Cem Tepsi, "17 yaşını tammalamış her birey katılabilir. Üst yaş sınırı ise fiziksel ve sağlık durumunuza bağlı. Ticari pilot olmak ciddi bir yatırım gerektiriyor. Çünkü belli bir eğitim alıyorsunuz, eğitimin ardından ikinci pilot oluyorsunuz, onun ardından da kaptan pilot oluyorsunuz. Bu sizin mesleğiniz olduğundan bir zaman planlaması istiyor. Sivil havacılığın belirlediği anlaşmalı hastaneler var. Bu hastanelerden birinci ya da ikinci derece aldığınız eğitime göre sağlık raporu alıyorsunuz. Aldığınız sağlık raporu sivil havacılığa sunuluyor, sivil havacılık bunu değerlendirip onay veriyor. Onayın ardından adli kayıt gibi diğer gereklilikler de önemli. Bunun yanında ticari için lise diploması, PPL için daha alt olabiliyor.  Minimum gereksinimler bunlar. Üniversite deneyimi ileride iş bulmanızda katkı sağlıyor. Ticaride İngilizce dili bilme şartı var. Çünkü İngilizce havacılığın ortak dilidir. Türk vatandaşı olarak kaptansanız uluslararası havada ulaşımı sağlıyorsanız, kuleyle haberleşmenizin ya da yeniliklerinden haberdar olmanızın faydası var. Sağlık raporunu aldıktan sonra, raporun sivil havacılıktan onaylandıktan sonra boy ve kilonuzun hiçbir sorunu yok. Önemi olan disiplinle çalışıp işinizi dört dörtlük yapmanız gerekiyor. Havacılık çok dikkat ve disiplin isteyen bir sektör. Servisinden tutun kaptan pilotlarına kadar herkesin çok dikkatli çalışması gereken bir sektör. Havacılığı bir meslek, havacılıkta herhangi bir yerinde hizmet vermek istiyorlarsa çok disiplinli ve dikkatli olunması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Cem Tepsi'nin açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

İstanbul Havacılık hayallerinize uçuruyor! İşte şartlar… ile ilgili etiketler İstanbul Havacılık pilotluk Cem Tepsi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.