İstanbul Hatay arası otobüsle, uçakla kaç saat? İstanbul Hatay mesafe kaç km?

İstanbul’dan Hatay’a (Antakya) yolculuk yapacaklar İstanbul Hatay otobüsle, uçakla kaç saat sürer sorusuna yanıt aramakta. Akdeniz Bölgesi’nde yer alan Hatay’a nasıl gidilir? İstanbul Hatay arası kaç km?

Akdeniz Bölgesi’nde yer alan Hatay’a karayolu, havayolu ve hatta denizyolu ile ulaşmak mümkündür. Demiryolu ulaşımının da alternatif güzergahları arasında yer alan Hatay’a gitmek için tercih edeceğiniz ulaşım aracının büyük önemi bulunmaktadır.

İstanbul Hatay arası yaklaşık olarak 1.130 km’dir. Hatay’a birçok şehirden olduğu gibi karşılıklı olarak otobüs seferleri düzenlenmektedir. Antakya Otogarı şehir merkezinde yer aldığından buradan gitmek istediğiniz ilçelere minibüsler ile rahatça ulaşabilirsiniz.

Bunların yanında İskenderun Limanı’ndan deniz yolu ulaşımı da mevcut olduğundan dolayı buradan kalkan trenler aracılığıyla da Dörtyol üzerinden Adana aktarmalı bir şekilde Mersin’e kadar bu güzergahı kullanabilirsiniz.

2007 senesinde açılan Hatay Havalimanı ile de İstanbul ve Hatay arasında karşılıklı uçuş imkanı sağlar. Ayrıca yurt dışından Hatay’a gelmek isteyenlerde İstanbul, Ankara ve İzmir aktarmalı olarak Hatay’a uçuş gerçekleştirebilirler.

- İstanbul Hatay arası özel araç ile ortalama hızı 90km/saat baz alındığından 12 saat 30 dakika sürer.

- İstanbul Hatay arası otobüs ile 14 saat 30 dakika sürer.

- İstanbul Hatay arası uçak ile 1 saat 35 dakika sürer.

İstanbul Hatay arası mesafe 1.108 km olduğundan dolayı dizel bir araç ortalama 61 litre, benzinli bir araçta ortalama 89 litre yakıt tüketmektedir.

İstanbul Hatay arası otobüsle, uçakla kaç saat? İstanbul Hatay mesafe kaç km? ile ilgili etiketler İstanbul Hatay
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.