İstanbul güne yağışla başladı! Meteoroloji'den uyarı var!

İstanbul'da uyarısı yapılan sağanak yağış gece saatlerinden itibaren başladı. Yağış ilin birçok noktasında devam ediyor. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Kocaeli, Bursa, Çanakkale, Balıkesir ve Yalova çevreleri ile Bilecik'in kuzey ve batı kesimlerine de kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'nin günlerdir kuvvetli yağış uyarısının ardından İstanbullular bugüne yağmurla uyandı. Yağış birçok ilçelerde etkisini sürdürmeye devam ediyor. Peki yurt genelinde hava durumu nasıl? Yağışlar hangi illlerde bekleniyor? İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 10 Eylül Cuma günü yurt genelindeki hava durumu tahmini.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Çanakkale ve Balıkesir’de, Cuma günü sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2/12 saat) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Rüzgarın; bu akşam saatlerinde Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BAZI İLLERİMİZDE HAVA DURUMU

İSTANBUL 18°C, 22°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR 22°C, 26°C

Parçalı çok bulutlu, kuzey ve iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANKARA 15°C, 28°C

Parçalı ve az bulutlu

SAMSUN 18°C, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın sağanak yağışlı

TRABZON 20°C, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın sağanak yağışlı

GAZİANTEP 21°C, 32°C

Az bulutlu ve açık

İstanbul güne yağışla başladı! Meteoroloji'den uyarı var! ile ilgili etiketler hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü Sağanak Yağış Yağmur
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.