İstanbul emniyetinde görev değişimi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Atama Kararlarına göre 5 ilin Emniyet Müdürü değişti. İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ise İstanbul İl Emniyet Müdürü oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Atama Kararlarına göre 5 ilin Emniyet Müdürü değişti. Buna göre, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olurken yerine Adana İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş getirildi.

 

İstanbul emniyetinde görev değişimi...

Ayrıca, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Doğan İnci Adana İl Emniyet Müdürlüğüne,

Niğde İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğüne,

Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş Niğde İl Emniyet Müdürlüğüne,

Polis Başmüfettişi Celal Taşçı ise Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğüne atandı.

İstanbul emniyetinde görev değişimi... - Resim : 2

MUSTAFA ÇALIŞKAN KİMDİR?

1968 yılında Nevşehir ilinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Kayseri’ de tamamlayarak 1983 yılında Ankara Polis Koleji’ne ve 1987 yılında da Polis Akademisi’ne girdi.1991 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı. Sırasıyla;

İstanbul (Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü)

Yalova (İstihbarat Şube Müdürlüğü)

Batman (Kozluk İlçe Emniyet Müdürlüğü)

Kırşehir (Personel Şube Müdürlüğü, Muhabere Şube Müdürlüğü)

Sakarya (Erenler ve Karasu İlçe Emniyet Müdürlükleri, Devlet Büyüklerini Koruma Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü )

Adana (Kemal Serhadlı Polis Meslek Eğitim Merkezinde Öğretmen Emniyet Müdürü) illerinde görev yaptı.

2001-2002 yılları arasında Doğu Timor’da BM Polis Barış Gücü’nde, 2005-2006 yılları arasında Kosova’da BM Polis gücünde görev aldı.

1995 yılında Eğirdir Dağ Komando Okulunda eğitimini tamamlayarak “Dağ Komando Brövesi” alan Mustafa ÇALIŞKAN 12 ay süresince Van İli Erciş İlçesi Jandarma Bölük Komutanlığında Komando Asteğmen olarak Vatani Görevini ifa etti.

Yeraltı ve Yıkıcı Faaliyetlerle Mücadele,

Terörle Mücadele Temel Eğitimi,

Meslek İçi Orta Kademe Yöneticilik Eğitimi,

V.I.P. Önemli Kişileri Koruma,

Politik Psikoloji ve Kriz Yönetimi,

KBRN Temel ve Farkındalık Eğitimi kurslarını başarıyla tamamladı.

2010 yılında “İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Sosyal Bilimler Anabilim Dalı” Yüksek Lisans programından mezun olduktan sonra 2012 yılında “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu”nu bitiren Mustafa ÇALIŞKAN, 2016 yılında “Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı Din Sosyolojisi Bölümü”nde doktorasını tamamladı.

17-25 Aralık darbe girişiminin hemen ardından 04 Ocak 2014 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü olarak atanan Dr. Mustafa ÇALIŞKAN, 14 Temmuz 2014 ile 2 Eylül 2015 tarihleri arasında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğünden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevini ifa etti.

2 Eylül 2015 tarihi itibariyle de İstanbul İl Emniyet Müdürü olarak atandı.

15 Temmuz hain darbe girişiminde İstanbul'daki darbecilerin püskürtülmesinde kritik rol oynadı.

İstanbul emniyetinde görev değişimi... - Resim : 3

ZAFER AKTAŞ KİMDİR?
Zafer Aktaş, 1964 yılında Çanakkale'de doğdu.

Zafer Aktaş, 1983 yılında Polis Kolejinden, 1987 yılında Polis Akademisinden mezun olarak sırasıyla Gaziantep, Diyarbakır, İstihbarat Daire Başkanlığı, Ankara, Ordu, Mardin ve Bolu Emniyet Müdürlüklerinde çeşitli birim ve rütbelerde görev yaptı.

Zafer Aktaş daha sonra 2011 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü rütbesine terfi ederek Teftiş Kurulu Başkanlığında Polis Başmüfettişi, İçişleri Bakanlığının 26.10.2016 tarihli kararnamesi ile Muş İl Emniyet Müdürü olarak olarak görev yaptı.

Zafer Aktaş, İçişleri Bakanlığının 27.12.2018 tarihli kararnamesi ile Adana İl Emniyet Müdürü oldu.

İstanbul emniyetinde görev değişimi... ile ilgili etiketler İstanbul emniyet müdür atama
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.