İSTANBUL DEPREMİNİN HABERCİSİ!

“Konuşulmayanlar” programıyla Mustafa Kemal Atatürk ile boşandığı eşi Latife Hanım’ın ilişkisine dair hiç bilinmeyenleri SuperHaber okurlarıyla paylaşan, Latife Hanım’ın yeğeni Mehmet Sadık Öke, yepyeni bir tarih programıyla bir kez daha SuperHaber YouTube kanalında…

Mehmet Sadık Öke, tarihe farklı bir pencere açarak hep merak konusu olan efsaneler ve mitleri irdeleyeceği yeni programında sizleri büyülü bir yolculuğa çıkaracak.

İstanbul’un hem yeraltı, hem de deniz altındaki bilinmeyen dehlizlerinde gezineceğiniz programda, bugüne kadar hiç duymadığınız gizemli öykülerin arkasında yatan gerçeklerle tanışacaksınız.

İstanbul’dan başlayacak olan bu göz alıcı yolculuk, Anadolu’ya da, dünyanın en ilgi çekici efsanelerine ev sahipliği yapan kentlerine de, tarihin çok farklı dönemlerindeki medeniyetlere de uzanacak.

Yazar Mehmet Sadık Öke ile tarihin sır dolu sayfalarına yolculuk ilk olarak İstanbul’dan başlıyor. İşte İstanbul’un kuruluş efsaneleri…

İSTANBUL DEPREMİNİN HABERCİSİ!

M. SADIK ÖKE: İSTANBUL’UN ÖYKÜSÜ 8 BİN YIL ÖNCE BAŞLIYOR 

SuperHaber izleyicilerini tarihi bir yolculuğa çıkaran Öke, "Gerçekten değerli ve eşsiz her bir taşına bütün İran'ın feda edilebileceği kadar güzel bir kentte oturuyoruz, bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor. Düşündüğümüzde 8000 yıllık bir kentte oturuyoruz. Yenikapıda metro çalışması yapıldığı zaman 8000 yıl öncesinden kalıntılar bulundu. Hatta ilk limanın Laykos deresi yani Yenikapı eskiden Langa bataklığı olan yer olduğu söyleniyor. Laykos deresinin döküldüğü bu yerde denizin 5 metre altında. Yani deniz suları Marmara’da 5 metre yükselmiş. Dolayısıyla İstanbul depreminin de çok korkulu bir şekilde başımızda beklediği bu günlerde değişiklikleri de dikkate almamız ne kadar önemli buradan ortaya çıkıyor. MÖ 8000 yıllık tarihte kentin ilk kuruluş yerinin bu Laykos deresi olduğu söyleniyor. Tabii sur içinde içilebilir su kaynağı tek bu yer olduğu için ne kadar önemli olduğunu tahmin edersiniz." ifadelerini kullandı.

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

İSTANBUL DEPREMİNİN HABERCİSİ! - Resim : 2

İSTANBUL DEPREMİNİN HABERCİSİ! ile ilgili etiketler İstanbul mehmet sadık öke kuruluş Anadou efsaneler

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.