İstanbul dahil 36 kentte alarm!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu raporuna göre bugün Türkiye'nin büyük bir bölümünde sağanak yağış, kar ve fırtına etkili olacak. 22 kentte sarı kodlu uyarı yapılırken, 14 kentte ise turuncu kodlu alarm verildi. Özellikle Marmar Bölgesi, Ege Bölgesi, Akdeniz Bölgesi ve Karadeniz Bölgesi'nde beklenen sağanak yağış, yer yer kar yağışına dönecek. İşte 13 Ocak tarihli hava durumu raporu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden elde edilen son verilere göre bugün Marmara Bölgesi'nin doğusu ve güneyi, Akdeniz Bölgesi, Ege Bölgesi, Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi'nin batısı, İç Anadolu Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Bingöl, Erzurum ve Muş çevrelerinin yanı sıra Edirne'nin güney kesimlerinde yağış etkili olacak.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR

Yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklenirken, İç Anadolu Bölgesi'nin kuzeyinin yüksek kesimlerinde, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde, Erzurum çevreleri ve Edirne'nin güney kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkisini gösterecek.

KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ

Öte yandan yağışların Akdeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Ege Bölgesi'nin iç kesimler, Batı ve Orta Karadeniz ile Muğla'nın doğu ilçeleri'nin yanı sıra Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

SİS VE PUS

Sabah saatlerinde ise Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğusunda don ve buzlanma olayı ile birlikte yer yer sis ve pus etkisini gösterecek.

SICAKLIK

Sıcaklıkların ise batı ve güney bölgelerde hissedilir derecede azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişim olmayacağı tahmin ediliyor.

İstanbul dahil 36 kentte alarm!

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ RÜZGAR, KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI

Diğer yandan Meteoroloji 22 kentte sarı kodlu, 14 kentte ise turuncu kodlu alarm verdi.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI YAPILAN BÖLGELER

İç Anadolu Bölgesi, Akdeniz Bölgesi'nin iç ve yüksek kesimleri, Ege Bölgesi'nin güney kesimleri, Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimleri, Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinin kuzeyinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına etkili olacak.

50-80 km/sa olarak belenen fırtına yüksek kesimlerde 90-120 km/sa hızında esecek. Bu nedenle çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar ve soba zehirlenmesi gibi konularda dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

İç Anadolu Bölgesi'nin güneyinde ise toz fırtınası gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması ikazı yapıldı.

 İstanbul dahil 36 kentte alarm! - Resim : 2

KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI YAPILAN BÖLGELER

Yağışların ise Akdeniz Bölgesi, Ege Bölgesi'nin iç kesimleri, İç Anadolu Bölgesi, Karadeniz Bölgesi'nin batısı ve orta kesimleri ile Muğla'nın Doğu ilçelerinin yanı sıra, Malatya, Giresun, Bingöl, Tunceli, Elazığ, Erzincan çevrelerinde güneyli kuvvetli rüzgarlarla birlikte yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Bu nedenle meydana gelecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı uyarısında bulunuldu.

 

İstanbul dahil 36 kentte alarm! ile ilgili etiketler Meteoroloji Fırtına Yağmur kar Uyarı sarı turuncu alarm
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.