İstanbul Büyükşehir Belediyesi öğrenci bursu sonuçlarını açıkladı mı? 4500 TL'lik İBB bursu ne zaman yatacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Genç Üniversiteli projesi kapsamında duyurulan öğrenci burslarının ne zaman yatacağı merak konusu oldu. İşte İBB bursuna ilişkin son gelişmeler…

Bir süredir hem küresel hem de bölgesel alanlarda olumsuz gelişmelerin yaşanıyor olması sebebi ile giderek daha da zorlaşan ekonomik şartlar, toplumun her kesimini derinden etkiledi. Alım güçleri düşen vatandaşlar günden güne pahalılaşan hayat şartlarına karşı mücadele etmeye çalışırlarken eğitim alanında dahi yüksek oranlı zamların duyurulması, ebeveynleri çocuklarının eğitim masraflarını karşılama konusunda dahi zor bir duruma düşürdü.

Artan enerji, gıda, giyim, kira ve daha pek çok kalem fiyatlarına karşı sabit maaşları ile yetmeye çalışan vatandaşlar, çocuklarının eğitim masraflarına karşı destek arayışı içerisine girdi. Bu noktada başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olmak üzere pek çok kamu kurum ve kuruluşu, öğrenciler için ellerini taşın altına koyarak destek modelleri geliştirdi.

Öğrencilere destek olmak amacı ile bir burs hizmeti geliştiren kamu kurumlarından birisi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi oldu. Geçtiğimiz yıl da “Genç Üniversiteli” isimli projesi kapsamında önlisans ve lisans öğrencilerine burs hizmeti sunan belediye yönetimi, bu sene de aynı hizmetin verileceğini duyurdu.

Eylül ayının son haftasında burs başvuru ekranlarını erişime açan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 16 Ekim tarihinde başvuru ekranlarını öğrencilerin erişimlerine kapattı. Geçtiğimiz yıl kasım ayında açıklanan ve ocak ayında hesaplara aktarılan bursların bu sene ne zaman yatacağı merak konusu oldu.  

RESMİ AÇIKLAMA GELMEDİ!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi öğrenci bursu sonuçlarını açıkladı mı? 4500 TL'lik İBB bursu ne zaman yatacak?

16 Ekim tarihinde burs başvuru ekranlarını erişime kapatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, önceliği ihtiyaç sahibi öğrencilere vererek yapacak olduğu değerlendirmeler sonucunda burs almaya hak kazanan isimleri açıklayacak. 60 gün önce kapanan burs başvuru ekranlarına rağmen halen bir açıklamanın yapılmamış olması kafaları karıştırmaya devam ederken İBB yönetiminin bu ayın sonuna kadar sonuçları açıklayacağı ileri sürüldü.

İBB BURSU NE KADAR?

Ailesi veya kendisi İstanbul’da ikamet eden 25 yaş altı üniversite öğrencilerine İBB tarafından 4 bin 500 TL tutarında burs ödemesi yapılacak. Ödemeler, 3 taksit halinde yatırılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi öğrenci bursu sonuçlarını açıkladı mı? 4500 TL'lik İBB bursu ne zaman yatacak? ile ilgili etiketler İstanbul Büyükşehir Belediyesi Öğrenci
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.