İstanbul Boğazı'ndaki trafik, E-5'i geçti!

Kanal İstanbul Projesi kapsamında rekonstrüksiyon için yapılan ilk ihalenin ardından gözler yine İstanbul Boğazı'na çevrildi. İhalenin yapıldığı saatlerde, boğazdaki gemi trafiği dikkatlerden kaçmadı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Dünyayı etkisine alan koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası, bütün ülkelerin aldığı önlemler doğrultusunda, kara ve hava ulaşımlarında önemli kısıtlamalar getirildi.

Bu kapsamda, deniz ulaşımı ve limanlarda önlemler arttırıldı. İstanbul Boğazı'nda ise durum değişmedi.

Yıllık 50 bin geminin geçtiği boğazda, trafik dikkat çekti. Yüzlerce yabancı ve Türk bayraklı gemi, Otomatik Tanımlama Sistemi (AIS) ile görüntülendi.

İstanbul Boğazı'ndaki trafik, E-5'i geçti!

İSTANBUL BOĞAZI'NDAKİ TRAFİK PANAMA KANALI'NDAKİNİN YARISI

AIS canlı trafik görüntülerine göre, Panama Kanalı'ndaki gemi trafiği, İstanbul'a göre sayısal ve görsel olarak yarısı...

Anlık bilgilere göre, İstanbul Boğaz'ında 454 liman çağrısı bulunurken, Panama'da bu sayının 175 olduğu görülüyor.

İstanbul Boğazı'ndaki trafik, E-5'i geçti! - Resim : 2
İstanbul Boğazı'ndaki trafik, E-5'i geçti! - Resim : 3

GÖZLER BİR KEZ DAHA KANAL İSTANBUL'A ÇEVRİLDİ

Otomatik Tanımlama Sistemi trafik verilerinde, İstanbul Boğazı’ndaki Türk ve yabancı bayraklı yüzlerce geminin geçişi sonrası gözler bir kez daha Kanal İstanbul Projesi'ne çevrildi.

Öte yandan mega proje güzergahında bulunan, tarihi Odabaşı ve tarihi Dursunköy Köprüleri'nin, rekonstrüksiyon ihalesi gerçekleştirildi.

İstanbul Boğazı'ndaki trafik, E-5'i geçti! - Resim : 4

İstanbul Boğazı'ndaki trafik, E-5'i geçti! - Resim : 5

 

 

İstanbul Boğazı'ndaki trafik, E-5'i geçti! ile ilgili etiketler İstanbul Kanal İstanbul panama Panama Kanalı ais Otomatik Tanımlama Sistemi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.