İstanbul Boğazı girişinde 'Ukrayna mayını' iddiası: Kıyı Emniyeti'nden ilk açıklama geldi!

İstanbul Boğazı'nın girişinde Ukrayna'nın liman girişlerine döşediği mayınlardan biri olduğu tahmin edilen mayın görüldü. Sarıyer-Garipçe açıklarında balıkçılar tarafından tespit edilen ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bildirilen mayın uzmanlar tarafından incelendi. İşte Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan ilk açıklama...

İstanbul Boğazı girişinde Ukrayna'nın liman girişlerine döşediği mayınlardan biri olduğu düşünülen mayın görüldü.

Balıkçılar tarafından tespit edilen mayının Sarıyer-Garipçe açıklarında bulundu. Eski tip olduğu belirlenen mayın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından SAS timleri tarafından inceleniyor.

 İstanbul Boğazı girişinde 'Ukrayna mayını' iddiası: Kıyı Emniyeti'nden ilk açıklama geldi!

KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN MAYIN AÇIKLAMASI

Olay ilgili Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı.

Açıklamada, "İstanbul Boğazı Kuzey Demir bölgesi civarında mayın olasılığı çok yüksek bir cisim görülmüştür. Vts gerekli yerlere bilgi vermektedir. Cismin yuvarlak top gibi ve üzerinde boynuz gibi çıkıntıları olduğu belirtilmiştir. Vts gemilerin şuan için demir yerine yaklaşmamaları bilgisini vermektedir." denildi.

 

İstanbul Boğazı girişinde 'Ukrayna mayını' iddiası: Kıyı Emniyeti'nden ilk açıklama geldi! - Resim : 2

İNCELEMELER DEVAM EDİYOR

Deniz trafiğini düzenleyen Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü balıkçılara ve gemilere alana yaklaşılmaması uyarısında bulunurken, uzmanlar incelemelerini sürdürüyor.

İstanbul Boğazı girişinde 'Ukrayna mayını' iddiası: Kıyı Emniyeti'nden ilk açıklama geldi! - Resim : 3

Rusya-Ukrayna savaşında bir ay geride kalırken, Ukrayna'nın Odessa'dan Rus savaş gemilerini durdurmak için Karadeniz'e bıraktığı ve fırtına sonucu çıpalarından kurtulup sürüklediği öne sürülen mayınların İstanbul'a kadar ulaşabileceği belirtilmişti.

"MAYINLAR ANINDA PATLAR"

Ayrıca bugün, Samsun Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Atıf Malkoç, “Bunlar yeni mayınlar; anında patlar. Bir gemiyi batıracak türde, çok tehlikeli. İsmini anmak bile tehlikeli, denizin üzerinde gezici. Allah korusun” demişti.

 

 

İstanbul Boğazı girişinde 'Ukrayna mayını' iddiası: Kıyı Emniyeti'nden ilk açıklama geldi! ile ilgili etiketler İstanbul Ukrayna Rusya mayın kıyı emniyet
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.