İstanbul Barosu yeni başkanını seçiyor!

Yaklaşık 50 bin avukatın kayıtlı olduğu İstanbul Barosu, bu hafta sonu yapılacak genel kurulla yeni başkanını belirleyecek. Muhafazakar avukatların oluşturduğu Bağımsız Avukatlar grubunun adayı ise Av. Şâdi Çarsancaklı...

Geçen yıl Ekim ayında yapılması gereken, ancak ertelenen İstanbul Barosu Başkanlığı için 16-17 Ekim’de Haliç Kongre Merkezi’nde seçim gerçekleştirilecek. 

16 Ekim’de başkan adayları vaatlerini anlatacak, mevcut yönetimin faaliyet, denetim ve disiplin kurulu raporları görüşülecek. 17 Ekim’de ise başkanlık seçimi için oy verme işlemi yapılacak. Seçilecek yönetim, yalnızca bir yıl görev yapacak.

8 ADAY YARIŞIYOR

Seçimlerde şimdilik 8 avukat aday oldu: Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Mehmet Durakoğlu, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketi adayı Hasan Kılıç, Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Ata Yazıcıoğlu, Avukat Hakları Grubu adayı Gökhan Ahi, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu adayı Sezin Uçar, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Kaptan Yılmaz, Hukuk Hareketi Platformu adayı Burhan Öğütçü ve Bağımsız Avukatlar grubu adayı İshak Şâdi Çarsancaklı...

Muhafazakar avukatların oluşturduğu Bağımsız Avukatlar, hafta sonu gerçekleşecek olan İstanbul Barosu Genel Kurulu'nda Başkan adayı olarak Av. İ. Şâdi Çarsancaklı‘yı destekleyeceklerini duyurdu.

Bağımsız Avukatlar grubunun İstanbul Barosu Başkan Adayı İshak Şâdi Çarsancaklı'nın, yönetim kurulu adayları arasında ise Mehmet Bülent Deniz, Gülden Sönmez, Arif Gökkaya Dinç, Abdülhalim Yılmaz, Yasin Dıvrak yer aldı.

Çoklu baro tartışmalarında 2. Baroya geçmeyi reddeden ve İstanbul Barosu'na katılan muhafazakar avukatların oluşturduğu Bağımsız Avukatlar grubu (BAK), genel kurula "ortak değerleri paylaştıkları meslektaşlarıyla" birlikte grup olarak katılacak.

İstanbul Barosu Başkan Adayı olarak da Av. İ. Şâdi Çarsancaklı‘yı destekleyecek olan BAK, intihar eden ve görevi sırasında katledilen avukatların haberlerinin değişebileceğini, güçlü bir baro ile avukatların yalnız olmayacağını, daha fazla dayanışma, daha güçlü bir ses ile hep beraber hukukun üstünlüğünün sağlanabileceğini belirtti. “Önce Hukuk ve Söz Savunmanın” diyerek insana, hukuka, avukata saygı için çaba göstereceklerini açıkladılar.

İstanbul Barosu yeni başkanını seçiyor! ile ilgili etiketler istanbul barosu Bağımsız Avukatlar grubu Şâdi Çarsancaklı baro seçimi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.