İstanbul Bağcılar'da polise silahlı saldırı!

İstanbul Bağcılar'da silahlı saldırı sonucu iki polis yaralandı. Ağır yaralanan polislerden biri yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. İstanbul Valiliği'nde yapılan açıklamada, ''Bağcılar'daki saldırıda yaralanan polis memuru şehit oldu'' denildi. Saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edilen 3 torbacı yakalanıp gözaltına alındı.

Yüzyıl Mahallesi 2136 Sokak'ta, araçlarıyla seyir halindeki narkotim ekibine silahla ateş edildi.

Bugün saat 14.00 sıralarında meydana gelen silahlı saldırıda, Narkotik Şube Müdürlüğü’ne bağlı sivil ekiplerin uzaktan izleme altına aldıkları bir araçtan kendilerine ateş açıldı.

 

İstanbul Bağcılar'da polise silahlı saldırı!

Takip altındayken bir anda içerisinde bulundukları aracı durdurarak narkotik ekibinin bulunduğu araca ateş etmeye başlayan saldırganların açtığı ateşe ateşle karşılık veren polis memurlarından birisi göğsünden ağır, diğeri ise kolundan hafif yaralandı. Yaralı polisler olay yerine yetişen meslektaşları tarafından Bağcılar Medipol Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralı polis memuru Erkan Gökteke tüm müdahalelere rağmen hastanede hayatını kaybetti. Olay sonrası içerisinde bulundukları araçla kaçmaya çalışan saldırganların yakalanması için bölgeye çok sayıda polis sevk edildi.

İstanbul Bağcılar'da polise silahlı saldırı! - Resim : 2

3 SALDIRGAN TORBACI YAKALANARAK GÖZALTINA ALINDI

Polis helikopterinin de havadan destek verdiği operasyonda, polis memurlarından E.G. ve Y.N.’yi vurduğu belirlenen 3 saldırgan torbacı yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan, Serdar B.(19), O.I. (17) ve A. A. (17) isimli 3 şüpheli şahıs emniyete götürülüp sorguya alınırken, saldırı anında içerisinde bulundukları araçta yapılan aramalarda ise 3 tabanca ele geçirildi.

İstanbul Bağcılar'da polise silahlı saldırı! - Resim : 3

(Şehit polis memuru Erkan Gökteke)

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada saldırıda yaralanan polis memurunun şehit olduğu bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Bugün saat 14.00’de Bağcılar İlçemiz Yüzyıl Mahallesinde İl Emniyet Müdürlüğü Ekiplerimizce; başta hırsızlık, yankesicilik ve uyuşturucu satıcılığı olmak üzere (75)’ten fazla suç kaydı bulunan bir firarinin yakalanması için yapılan çalışmalar sırasında, Narkotim ekibimize düzenlenen silahlı saldırı sonucu (2) Polis Memurumuz yaralanmıştır.
112 Acil Sağlık ekiplerimizce hastaneye sevk edilen Bağcılar İlçe Araştırma Amirliği Narko Timlerde görevli Polis Memuru Erkan GÖKTEKE, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederek şehit olmuş, kolundan yaralanan Polis Memurumuz Yunus NACAR’ın tedavisi devam etmektedir.

Olay yerine sevk edilen ekiplerimizce görevli polis memurlarına silahlı saldırıda bulunan şüpheli (S.B) olayda kullandığı silahla birlikte yakalanmıştır.

Olayla ilgili olarak şüpheli (O.I) ve (K.A) adlı şahıslar (1) adet silahla birlikte yakalanmış, firari şüpheli (R.B)’nin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatılmıştır.

Olayda kullanılan (1)’i pompalı tüfek olmak üzere (3) adet silah ele geçirilmiştir.

Bu hain saldırıda şehit olan polisimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekânı cennet, makamı âli olsun.

Şehidimizin kederli ailesi, yakınları ve Emniyet Teşkilatımıza sabır ve başsağlığı, yaralı polisimize acil şifalar diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

AJANSLAR

İstanbul Bağcılar'da polise silahlı saldırı! ile ilgili etiketler Bağcılar polis polise saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.