İstanbul, Ankara ve İzmir yoğun bakımda

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul, Ankara ve İzmir Halk Sağlığı Başkanları ile İl Sağlık Müdürleriyle görüştü. Bakan Koca görüşmenin ardından bu illerdeki vaka artış hızı ile yoğun bakımlardaki doluluk oranları hakkında bilgi verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Halk Sağlığı Başkanları ve İl Sağlık Müdürleriyle online görüşmelerine devam ediyor. 

Bakan Koca son olarak İstanbul, Ankara ve İzmir Halk Sağlığı Başkanları ile İl Sağlık Müdürleriyle görüştü.

Online görüşmeyi sosyal medya hesabından duyuran Bakan Koca, sonra da bu üç ile ilişkin 2 kritik bilgiyi paylaştı. Koca, aşı ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Aziz Sancar'la da bir görüşme yaptığını ve kendisine topluma yönelik uyarıları için teşekkür ettiğini bildirdi.

İşte Bakan Koca'nın bu paylaşımlarının detayları:

"İSTANBUL, ANKARA, İZMİR, KOCAELİ Valilerimiz, İl Sağlık Müdürlerimiz ve Halk Sağlığı Başkanlarımızla online görüşerek son durumu değerlendirdik

İSTANBUL, İZMİR ve KOCAELİ’DE %30, ANKARA’DA ise %40 günlük vakada düşüş oldu. Ancak hastane ve yoğun bakımlarda hasta yükü devam ediyor. Yoğun bakım doluluk oranı İSTANBUL’DA %67, İZMİR’DE %78, KOCAELİ ve ANKARA’DA %72.

Tedbirlere sıkı uyup elbirliği ile gayret edince, sonuç almak daha kolay. Hepimiz sorumluluğumuzun bilincinde olalım. Ara vermeden mücadeleye devam; birlikte kazanacağız."

İstanbul, Ankara ve İzmir yoğun bakımda

Bakan Koca, Prof. Dr. Aziz Sancar ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin de " Bugün Nobel ödüllü bilim insanımız Prof. Dr. Aziz Sancar ile görüştüm. Hocamıza bugün basında da yer alan Bakanlığımızın aşı konusundaki stratejisini destekleyen açıklamalarından dolayı teşekkürlerimi ilettim. Hocamızın cesaretlendirici sözlerine minnettarım." bilgisini paylaştı.

İstanbul, Ankara ve İzmir yoğun bakımda - Resim : 2

 

 

İstanbul, Ankara ve İzmir yoğun bakımda ile ilgili etiketler Fahrettin Koca Sağlık Bakanı yoğun bakım İstanbul İzmir Ankara vaka Prof. Dr. Aziz Sancar aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.