İstanbul Ankara okullar açılacak mı? 31 Ağustos hangi illerde okullar açılmayacak?

Artan koronavirüs vakaları sonrasında 31 Ağustos'ta okulların açılmayacağı iller merak edilmeye başlandı. Peki, hangi illerde okullar açılmayacak? İstanbul ve Ankara'da okullar açılacak mı? İşte 31 Ağustos okulların açılmayacağı iller…

Koronavirüs salgını nedeniyle İstanbul ve Ankara’daki öğrenciler 2020-2021 eğitim öğretim yılında okulların açılıp açılmayacağını merak ediyor. Bununla beraber artan koronavirüs vakaları nedeniyle bazı illerde okulların açılmaması da gündeme geldi.

Sözcü’den Sultan Uçar’ın aktardığı son bilgiler doğrultusunda; ilkokul ve liseler için her ne kadar 31 Ağustos tarihinde okulların açılması gündeme gelse de bunun sanılanın aksine hiçte kolay olmayacağı belirtildi.

OKULLAR AÇILACAK MI?

Ankara’da özel okullarda 15-17 Ağustos, devlet okullarında ise 31 Ağustos tarihinin okulların açılış tarihi olarak gösterildiği ancak okulların her ilde farklı tarihlerde eğitime başlamasının gündeme gelebileceği ifade edildi. Özel okullar 15-17 Ağustos tarihlerinde telafi eğitimine başlaması gündeme gelirken önümüzdeki Salı gününde Ankara'da MEB'de bir toplantı yapılacağı ve özel okulların son durumunun ele alınacağı kaydedildi.

İstanbul Ankara okullar açılacak mı? 31 Ağustos hangi illerde okullar açılmayacak?

HANGİ İLLERDE OKULLAR AÇILMAYACAK?

Vaka sayılarının arttığı iller arasında olan Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Konya ve Ankara'da özel ve devlet tüm okulların geç açılması gündeme gelebilecek. Ancak İstanbul’da durum biraz daha farklı gibi görünmekte… Sadece özel okullarda açılışın ertelenmesi gündeme gelebilecek.

Okulların açılışında 2020-2021 eğitim öğretim yılında pandemi yüzünden aynı anda milyonlarca öğrencinin sokaklara çıkarılması gibi bir durum da söz konusu olmayabilir. Bunun için okullarda alınacak olan sosyal mesafe kuralları çerçevesinde ortak kullanım alanları ve dersliklerde metrekare hesabıyla oturma düzenlerinin planlanacağı belirtildi.

İstanbul Ankara okullar açılacak mı? 31 Ağustos hangi illerde okullar açılmayacak? ile ilgili etiketler okullar açılacak mı Okulların açılmayacağı iller
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.