İstanbul Akvaryum öğretmenlere 5 gün boyunca ücretsiz olacak

Dünyanın en büyük tematik akvaryumu İstanbul Akvaryum, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel bir kampanya düzenledi. Kampanya kapsamında tüm öğretmenler 24-28 Kasım tarihleri arasında, 5 gün boyunca İstanbul Akvaryum’u ücretsiz ziyaret edebilecekler.

Denizlerdeki ekosistem, deniz canlıları ve çevre temizliği konusunda 7’den 70’e tüm insanları bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla hizmet veren İstanbul Akvaryum, Öğretmenler Günü’nü özel bir kampanyayla kutluyor.

istanbul akvaryum

Kampanya kapsamında 24-28 Kasım tarihleri arasında 5 gün boyunca İstanbul Akvaryum’a giriş, öğretmenlere ücretiz olacak.

istanbul akvaryum

ÖĞRETMEN KARTLARI İLE ÜCRETSİZ GİRİŞ YAPILABİLECEK

Öğretmenlerin ailelerine veya beraberindeki misafirlerine ise girişte yüzde 40’a varan indirim fırsatı sunulacak. İstanbul Akvaryum’un büyüleyici dünyasını keşfetmek isteyen öğretmenler ve misafirleri, öğretmen kartı gösterilmesi durumunda 24 Kasım Çarşamba gününden itibaren hafta içi 10:00-19:00 hafta sonu ise 10:00-20:00 saatleri arasında kampanya fırsatlarından yararlanabilecek.

istanbul akvaryum

KÜÇÜK BİR DÜNYA TURU

Türkiye’nin en büyük akvaryumu İstanbul Akvaryum, Karadeniz’den başlayıp Pasifik’e kadar uzanan 1,2 km uzunluğundaki özel temalı gezi güzergâhı, Kosta Rika’dan gelen gerçek bitkilerden oluşan 1000 metrekarelik Amazon Yağmur Ormanı, gentoo penguenlerinden dev köpekbalıklarına anakondadan piranalara kadar birbirinden ilginç 17 bin kara ve deniz canlısını keşfetme fırsatı sunuyor.

 istanbul akvaryum

 

MARMARA DENİZİ'NDEKİ KİRLİLİĞE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN DÜZENLENEN 'İNSANLIĞIN ESERİ' SERGİSİ

İstanbul Akvaryum, çevre temizliği ve plastik atık konusunda farkındalık kazandırmak ve Marmara Denizi'nin son yıllarda hızla kirlendiğini göstermek amacıyla sahilden ve denizden toplanan atıkları canlıların olmadığı bir akvaryum tankında sergilemeye başladı.

İstanbul Akvaryum öğretmenlere 5 gün boyunca ücretsiz olacak


İstanbul Akvaryum Rehabilitasyon Merkezi dalgıçları tarafından toplanan atıkların, "İnsanlığın eseri" adlı verilen tankta sergilenmesiyle insanların denizlerde yarattığı kirliliğin deniz canlıları üzerindeki yok edici etkisi gözler önüne seriliyor.


Plastik atıklar, maskeler, araba lastiği ve balık ağlarının bulunduğu akvaryum tankı, özellikle okulların tatil olması dolayısıyla çocukların yoğun olduğu ziyaretçiler tarafından büyük ilgiyle karşılanıyor. Ziyaretçiler atıkların deniz altındaki etkisini çıplak gözle görüyor.

İstanbul Akvaryum öğretmenlere 5 gün boyunca ücretsiz olacak


İstanbul Akvaryum Genel Müdürü Dilek Çapanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplumların dünya üzerinde çevre kirliliği ile çok büyük bir mücadele vermeye başladığını belirterek, Florya ve Yeşilköy sahillerinde bir temizlik çalışması yaptıklarını anlattı.

Topladıkları çöp ve plastik atıkları, hassasiyet gösterdikleri çevre bilincini korumak adına "İnsanlığın Eseri" sergisini oluşturmak üzere akvaryuma getirdiklerini kaydeden Çapanoğlu, çok özenli bir çalışma sonrasında sergiyi ziyaretçilerle buluşturduklarını söyledi.

Ziyaretçilerin, özellikle genç ve çocukların, insanların çevre üzerinde nasıl bir etki yarattığını görünce çok etkilendiğini vurgulayan Çapanoğlu, şöyle devam etti:

"Kendi gözleriyle görünce hem çok etkileniyorlar hem de ailelerine de bu sergiyi göstermek istiyorlar. Aldığımız tepkiler gerçekten iyi yönde. Çok uzun yıllar denize atıldığında kaybolmayacak, çürümeyecek, yok olmayacak plastik maddelerin neye dönüştüğünü görebiliyoruz. Çıplak gözle denize baktığımızda bu maddelerin, plastik atıkların ne halde olduğunu göremiyoruz. Batıyorlar, denizin belirli noktalarında, derinliklerinde hala varlıklarını sürdürmeye devam ediyorlar. Bu sergiyi yaparken en baştaki amacımız denizin altında ne olduğunu insanlara göstermekti. İlk plastiğin yaklaşık 1800'lerin sonunda üretildiğini düşünürsek 150 yıldır varlığını sürdürdüğü bilinmekte. Dolayısıyla denize atılan her plastik çok uzun yıllar denizde kalacak."

İstanbul Akvaryum öğretmenlere 5 gün boyunca ücretsiz olacak


Denizlerdeki plastik atıkların sadece çevre kirliliği yaratmadığını, canlı türlerinin de yok olmasına sebebiyet verdiğini dile getiren Çapanoğlu, "Çünkü özellikle deniz kaplumbağaları bu plastik, jelatin gibi ürünleri, çöpleri yem zannedip yemeye çalışıyorlar. Ne yazık ki çok uzun süreler bu plastik maddeleri sindiremedikleri için zayıflayıp, aç kalarak hayatlarını kaybediyorlar. Bu durum, tür çeşitliliğinde çok ciddi derecede azalmaya sebebiyet veriyor. Gerek müsilaj gerek plastik atık konularına gerçekten hassasiyet göstermemiz gerekiyor." diye konuştu.

İstanbul Akvaryum öğretmenlere 5 gün boyunca ücretsiz olacak


İstanbul Akvaryum'un kapalı devre çalışan bir ekosistem olduğunu ifade eden Dilek Çapanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Marmara Denizi'ndeki 120'den fazla balık türünün günümüzde 10 türe, 7 türe indiğine dair yapılmış çalışmalar var. Marmara Denizi'nin canlı türü çeşitliliğinde çok ciddi bir azalma var. İstanbul Akvaryum'un en büyük misyonlarından biri deniz canlılarını ziyaretçileriyle buluşturup bir bilinç oluşturmak. Marmara Denizi'nde göremeyeceğiniz ya da nesli azalmış türleri İstanbul Akvaryum'da görebilme şansını yakalıyorsunuz. Aslında geleceğe yönelik de koruma çalışmalarının da temelini oluşturan mesajları da almış oluyorsunuz."

İstanbul Akvaryum öğretmenlere 5 gün boyunca ücretsiz olacak

 

 

İstanbul Akvaryum öğretmenlere 5 gün boyunca ücretsiz olacak ile ilgili etiketler 24 Kasım istanbul akvaryum öğretmenler günü sergi etkinlik
GÜNÜN VİDEOSU

İzmir'de 5 kişiyi 'makas' atarken öldüren genç için istenen ceza belli oldu!

İzmir Menderes'te hafif ticari aracıyla makas atarak 5 kişinin ölümüne, 20 kişinin yaralanmasına neden olan Yusuf İslam Koçak'ın (19) 22,5 yıla kadar hapsi istendi.