İstanbul 13 Nisan Salı ilk sahur ve iftar saat kaçta? 2021 İstanbul Ramazan imsakiyesi

İstanbul 13 Nisan Salı ilk sahur ve iftar saat kaçta vatandaşlar tarafından merak edilmekte. 11 ayın sultanı Ramazan ayında 2021 İstanbul Ramazan imsakiyesi Diyanet tarafından açıklandı. İşte, 13 Nisan İstanbul ilk sahur ve iftar vakti.

İstanbul 2021 Ramazan imsakiyesi belli oldu. Ramazan ayı başlangıç tarihi ile birlikte 2021 yılında 13 Nisan Salı gününde İstanbul'da ilk sahur ve ilk iftar vaktinin saat kaçta olduğu merak edilmekte. Peki, 13 Nisan İstanbul'da ilk sahur ve ilk iftar saat kaçta okunacak?

RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan dini günler takvimine göre bu yıl Ramazan ayı; 13 Nisan 2021 tarihinde başlıyor.

İSTANBUL İLK SAHUR VE İFTAR SAAT KAÇTA?

Ramazan ayında İstanbul’da ilk oruç 13 Nisan 2021 Salı saat 04.50’de ilk iftar ise 19.48’de idrak edilecek. 2021 yılı gün gün İstanbul Ramazan imsakiyesine haberimizdeki bağlantı linkinden ulaşabilirsiniz.

İstanbul 13 Nisan Salı ilk sahur ve iftar saat kaçta? 2021 İstanbul Ramazan imsakiyesi

ORUCA NASIL NİYET EDİLİR?

Orucun şartları arasında niyet etmek oldukça önemlidir. Niyetsiz oruç asla doğru olarak kabul edilemez. Kalben niyet etmek yeterli ise de niyeti dil ile ifade etmek gerekmektedir. Oruç için sahura kalkılması da niyet sayılmaktadır.

Ramazan orucu, belli günlerde tutulmak üzere adanan oruçlar ile nafile oruçlar için niyet etme vakti, güneşin batması ile ertesi gün tepe noktasına gelmesi öncesine kadarki süreden ibarettir. Fakat imsaktan sonra yapılacak niyetin geçerli olması için bu zamandan itibaren bir şey yenilip içilmemiş, oruca aykırı bir iş yapılmamış olması gerekmektedir. Aksi takdirde gündüz niyet caiz olmaz.

Bu oruçlar için, “yarınki orucu tutmaya” şeklinde mutlak niyet yeterlidir. Bununla birlikte geceden niyet edilmesi ve “yarınki Ramazan orucuna” şeklinde orucun belirlenmesi daha faziletlidir. Ramazanın her günü için ayrı niyet edilmesi gerekir.

İSTANBUL 2021 RAMAZAN İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYINIZ

İstanbul 13 Nisan Salı ilk sahur ve iftar saat kaçta? 2021 İstanbul Ramazan imsakiyesi ile ilgili etiketler İstanbul iftar sahur oruç imsakiye 2021 istanbul ramazan imsakiyesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.