İstanbul 15 Nisan 2021 iftar saati! 15 Nisan İstanbul iftar vakti ne zaman, iftara ne kadar, kaç saat kaldı?

İstanbul 15 Nisan 2021 Perşembe iftar saati! 2021 Ramazan imsakiyesine göre İstanbul için iftar ve sahur vakti saatleri belli oldu. İstanbul’da yaşayan vatandaşlar 15 Nisan akşam ve yatsı namazı saatlerini merak ediyor. Peki, 15 Nisan İstanbul iftar vakti ne zaman, iftara ne kadar, kaç saat kaldı?

Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından 2021 İstanbul Ramazan imsakiyesi açıklandı. Buna göre; 15 Nisan Perşembe günü için İstanbul iftar ve sahur vakti saatleri belli oldu.

11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayının başlaması ile birlikte İstanbul’da 3. oruç gününde iftarlarını açmaya hazırlanan İstanbullular akşam ezanının ne zaman okunacağını ve oruçlarını ne zaman açacaklarını merak etmeye başladılar.

15 NİSAN İSTANBUL İFTAR SAATİ

Ramazan ayının 3. günü olan 15 Nisan 2021 Perşembe gününde İstanbul’da akşam ezanı saat 19.50’de okunacak ve İstanbullular bu saatte iftarlarını açabilecek. Aynı günde İstanbul’da yatsı namazı saati 21.16; 17 Nisan Cuma gününde sahur vakti ise 04.45’dir.

15 Nisan 2021 İstanbul iftar Saati: 19.50

15 Nisan 2021 İstanbul Yatsı Namazı: 21.16

ORUCUN ŞARTLARI

Oruçla mükellef olmak için akıl baliğ olmak şartı bulunmaktadır. Bu şarta sahip olmayanlar oruç tutmakla mükellef değillerdir. Mükellef olmasalar da henüz büluğ çağına erişmemiş çocuklar oruç tutabilirler.

Orucun yerine getirilmesinin farz olabilmesi adına oruç tutmaya engel olacak derecede hastalık olmaması ve seferi olmama şartı da bulunmaktadır. Hasta olana veya seferi olana oruç tutmak farz değildir. Ancak şartlar uygun olduğunda oruçlarını tutabilirler.

Bir orucun edasının sahih olması için niyet etmek şartı da vardır. Niyet edilmeden tutulan oruç dinen geçerli değildir.

İstanbul 15 Nisan 2021 iftar saati! 15 Nisan İstanbul iftar vakti ne zaman, iftara ne kadar, kaç saat kaldı? ile ilgili etiketler İstanbul 2021 istanbul iftar vakti 2021 istanbul ramazan imsakiyesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.