İstanbul 1 Mart yasaklar kalkıyor mu? 1 Mart Pazartesi hangi illerde yasaklar kalkacak?

1 Mart tarihinden itibaren normalleşmeye girecek olan iller yavaş yavaş belli olmaya başladı. Vatandaşlar sokağa çıkma yasağı ve diğer kısıtlamaların kaldırılmaya başlanacağı 1 Mart tarihine tüm dikkatlerini çevirdi. Peki, 1 Mart tarihinde hangi illerde yasaklar kalkacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mart tarihinden itibaren bazı illerde normalleşme adımlarının atılacağını ve sokağa çıkma yasaklarının kalkacağını işaret etmişti. Vaka sayılarında düşüş yaşanan iller için "1 Mart'ta hangi iller normalleşecek, sokağa çıkma yasağı kalkıyor mu?" sorularının cevabı vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı.

1 Mart Hangi İllerde Yasaklar Kalkıyor?

4 Aralık tarihinden bu yana uygulanan hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile kafe ve restoranlardaki kısıtlama, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı yasağı gibi tüm kısıtlamalar için artık yavaş yavaş sona doğru gelindi.

İstanbul 1 Mart yasaklar kalkıyor mu? 1 Mart Pazartesi hangi illerde yasaklar kalkacak?

1 Mart tarihi itibarıyla yasakların kaldırılmaya başlanacağı iller vatandaşlar tarafından merak edilir oldu. Bu bağlamda bilindiği üzere salgın sürecinde en yüksek vaka sayısı nüfus yoğunluğunun en çok olduğu yer İstanbul’du.

İstanbul'da Sokağa Çıkma Yasağı Kalkıyor Mu?

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'un 1 Mart'tan itibaren kısıtlamanın azaltılmasına hazır olduğunu ifadef ederken müjdeyi verdi. Öte yandan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da geçtiğimiz günkü Twitter hesabından yaptığı paylaşımda normalleşme için tarih verdi.

İstanbul 1 Mart yasaklar kalkıyor mu? 1 Mart Pazartesi hangi illerde yasaklar kalkacak? - Resim : 2

"1 Mart itibarıyla kademeli normalleşeceğiz" dedi.

Buna göre, yüz binde 10'un altındaki iller (düşük riskli) mavi, yüz binde 11-35 arası (orta riskli) sarı, yüz binde 36-100 arası (yüksek riskli) turuncu ve yüz binde 100'ün üstündeki iller (çok yüksek riskli) kırmızı olarak gösterilecek. İl bazında vaka sayıları haftalık olarak yayınlanacak. Böylece o illerde yaşayanlar, açıklanan vaka sayılarına bakarak kısıtlamaların gevşetilip gevşetilmeyeceğini ya da daha da genişletilip genişletilmeyeceğini önceden görecek. Önlemlerdeki değişikliklere 2 haftalık izleme sonrası karar verilecek.

İstanbul 1 Mart yasaklar kalkıyor mu? 1 Mart Pazartesi hangi illerde yasaklar kalkacak? ile ilgili etiketler 1 Mart İstanbul sokağa çıkma yasağı kısıtlamalar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.