İşsizlik maaşı ne kadar oldu? 2020 işsizlik maaşı ne kadar?

Merakla beklenen 2020 asgari ücret zam oranı Bakan Zehra Zümrüt Selçuk tarafından canlı yayında açıklandı. Asgari ücret zam oranının açıklanmasının ardından birçok kişi işsizlik maaşının ne kadar olduğunu merakla araştırmaya başladı. Peki, İşsizlik maaşı ne kadar oldu? 2020 işsizlik maaşı ne kadar? Detaylar haberimizde..

Asgari ücret zam oranı Bakan Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklandı. Birçok kişi işsizlik maaşının ne kadar olduğunu araştırmayı sürdürüyor. Vatandaşlar en düşük ve en yüksek işsizlik maaşını merakla araştırıyor. Peki, İşsizlik maaşı ne kadar oldu? 2020 işsizlik maaşı ne kadar? Detaylar haberimizde...

İşsizlik maaşı ne kadar oldu? 2020 işsizlik maaşı ne kadar?

İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR OLDU?

2020 Yılında ödenecek olan net en düşük işsizlik maaşı 1.168,27 TL, en yüksek ödenecek tutar ise 2.336,53 TL’dir. 

Günlük işsizlik ödeneği, sigortalının son dört aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının %40’ı olarak hesaplanmaktadır. Bu şekilde hesaplanan işsizlik ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının %80’ini geçememektedir. İşsizlik ödeneği damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaz.

İşsizlik maaşı yeni yılda brüt 2 bin 943 lira olan asgari ücret tutarı üzerinden hesaplamancak.

İŞSİZLİK MAAŞI KAÇ AY VERİLİYOR?

Kanunda yer alan diğer şartları taşınması kaydıyla hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde;

600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün,
900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün,
1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün, süre ile işsizlik ödeneği verilmektedir.

İşsizlik maaşı ne kadar oldu? 2020 işsizlik maaşı ne kadar? ile ilgili etiketler işsizlik işsizlik maaşı asgari ücret 2019
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.