İşsizlik maaşı bayram öncesi verilecek mi? İşsizlik maaşı ne zaman verilecek?

İşsizlik maaşı bayram öncesi verilecek mi? Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala heyecanı yaşanmaya başlandı. Koronavirüs salgını nedeniyle işinden ayrılan veya izinde olan binlerce vatandaş, işsizlik maaşını ne zaman yatırılacağını merak ediyor. İşsizlik maaşı ne zaman verilecek? Sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. İşte İşsizlik maaşı bayram öncesi verilecek mi? Merak edilen detaylar haberimizde...

İşsizlik maaşı bayram öncesi verilecek mi? Koronavirüs salgını nedeniyle işinden ayrılan veya izinde olan binlerce vatandaş, işsizlik maaşını ne zaman yatırılacağını merak ediyor. İşsizlik maaşı ne zaman verilecek? Sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala heyecanı yaşanmaya başlandı. İşte İşsizlik maaşı bayram öncesi verilecek mi? Merak edilen detaylar haberimizde...

İŞSİZLİK MAAŞLARI ERKEN Mİ ÖDENECEK?

Bu ay yapılacak ödemelerle ilgili tarihleri açıklayan Erdoğan, şu bilgileri aktardı:

"Emeklilerimizin bu ayki maaş ödemelerini 15 Mayıs'tan itibaren hesaplarına yatırmaya başlayarak bayrama kadar bitireceğiz. Yüksek öğrenim öğrencilerimizin 6 Haziran'da yapılacak burs ve kredi ödemelerini, 19 Mayıs'tan başlatıp bayrama kadar tamamlayacağız. Aynı şekilde mayıs ayı işsizlik ödemelerini de öne çektik"

İŞSİZLİK MAAŞLARI NE ZAMAN YATIYOR?

İşsizlik maaşları her ayın 5'inde hesaplara yatırılmaya başlanıyor. İşsizlik maaşları PTT şubelerinden alınıyor.

İşsizlik maaşının yatırıldığı ayın 5'i hafta sonuna denk geliyorsa, o haftadan sonraki ilk iş günü ya da ileri bir tarihte nüfus cüzdanıyla PTT şubesine giden hak sahipleri maaşını kolaylıkla çekebiliyor.

İŞSİZLİK MAAŞI ALMA ŞARTLARI

Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,

Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,

Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak.

 

İşsizlik maaşı bayram öncesi verilecek mi? İşsizlik maaşı ne zaman verilecek? ile ilgili etiketler bayram işsizlik işsizlik maaşı İşsizlik maaşı bayram öncesi verilecek mi?
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.