İsrailli ve BAE'li bakanlar ilişkileri geliştirmenin yollarını aradı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) İçişleri Bakanı Seyf bin Zayid Al Nahyan, başkent Abu Dabi'de İsrailli mevkidaşı Ayelet Shaked ile görüştü.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) İçişleri Bakanı Seyf bin Zayid Al Nahyan, başkent Abu Dabi'de İsrailli mevkidaşı Ayelet Shaked ile bir araya geldi.

İsrailli ve BAE'li bakanlar ilişkileri geliştirmenin yollarını aradı

Görüşmede, özellikle güvenlik alanlarında olmak üzere ortak öneme sahip konuların ve bu alanlarda iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmenin yollarının ele alındığı açıklandı.

İsrail ile BAE arasında eski ABD Başkanı Donald Trump'ın arabuluculuğunda 15 Eylül 2020'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalanmıştı.

BAE'LİLER İSRAİL'E VİZESİZ GİDEBİLECEK

Dünden bu yana BAE'ye resmi ziyarette bulunan Shaked, Tel Aviv ile Abu Dabi arasında vizesiz seyahatin 10 Ekim Pazar gününden itibaren başlayacağını duyurmuştu.

İsrail ve BAE geçtiğimiz ocak ayında vize muafiyeti anlaşması imzalamış ancak BAE, coronavirüs pandemisi nedeniyle kısa süre sonra askıya almıştı.

 

İsrailli ve BAE'li bakanlar ilişkileri geliştirmenin yollarını aradı ile ilgili etiketler BAE İsrail abu dabi tel aviv shaked nahyan görüşme içişleri
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.