İsrailli casus yazılım şirketi NSO Group'tan 'Pegasus' açıklaması!

Eski MOSSAD ajanlarının da çalıştığı İsrailli casus yazılım şirketi NSO Group, Pegasus casus yazılımının Körfez'in kirli işlerinde kullanılmasının ortaya çıkmasının ardından ilginç bir adım attı. Pegasus, artık İngiliz numaralarına karşı kullanılamayacak. Öte yandan, telefonları ele geçirmeleri için sadece bir SMS göndermelerinin yettiği de ortaya çıktı.

Cemal Kaşıkçı'nın katledilmesindeki payı ile gündeme gelen İsrailli casus yazılım firması NSO Group, kirli işlerinin ortaya çıkmasının ardından bazı değişikliklere gitti.

PEGASUS, İNGİLİZ NUMARALARINA KARŞI KULLANILAMAYACAK

İsrail merkezli olan ve çalışanları arasında sıkça eski MOSSAD mensuplarına rastlanan NSO Group adlı siber güvenlik şirketinin ürettiği "Pegasus" isimli casus yazılımın artık İngiltere numaralarına karşı kullanılamadığı iddia edildi.

The Guardian gazetesinin isim vermediği kaynaklara dayandırdığı haberde, NSO Group'un, müşteri ülkelerin yazılımı İngiltere'nin uluslararası telefon kodu olan 44'lü numaralara karşı kullanmasını engelleyen bir değişikliğe gittiği belirtildi.

Haberde, şirkete yakın bir kaynağın, "Pegasus sistemini tüm müşterilerimize tamamen kapattık. Gece yarısı hiçbir müşterimizin İngiltere numaraları üzerinde çalışamayacağına dair hızlı bir güncelleme yayınladık." dediği aktarıldı.

İSRAİLLİ ŞİRKETİN, BAE'NİN KİRLİ İŞLERİNE ALET OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTI

Kararın, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum'un, eski karısının ve avukatlarının telefonlarının casus yazılım Pegasus'la hacklettiğinin belirlenmesi üzerine ağustos ayında alındığı kaydedildi.

BİR SMS GÖNDEREREK HAYATLARI KARARTIYORLAR

Pegasus casus yazılımı, terör ve organize suç örgütlerine karşı kullanılmak üzere devletlere satılıyor. Yazılım, bir kişinin telefonunun kontrolünü gizlice ele geçirme, kişisel verileri çalma veya ses kaydetme özelliğine sahip.

Yazılım, hedef kişinin herhangi bir uygulama kurmasına veya bağlantıya erişim sağlamasına gerek kalmadan telefona sadece bir kısa mesaj göndererek kullanılabiliyor.

İsrailli casus yazılım şirketi NSO Group'tan 'Pegasus' açıklaması! ile ilgili etiketler İngiliz SMS nso group Pegasus numara
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.