İsrailli bakandan etekli terbiyesizlik!

İsrail Spor ve Kültür Bakanı Miri Regev, Cannes Film Festivali’ne katıldığı elbise tartışmalara yol açtı.

İsrail Spor ve Kültür Bakanı Miri Regev, Cannes Film Festivali’ne katıldığı elbise tartışmalara yol açtı.

'Siyasi içerikli' olduğu yorumu yapılan elbise son dönemde ABD Başkanı Donald Trump yönetimine bağlı bazı ABD'li yetkililerin Ağlama Duvarı'na ilişkin açıklamalarına gönderme yapıyor. Trump yönetiminde bulunan bazı yetkililerce ifade edilen ve İsrail TV'si Kanal 2 haberlerince de yayınlanan açıklamalarda, Ağlama Duvarı’nın İsrail hükümranlığı altında olmadığı ve bu bölgenin Batı Şeria işgal bölgesi olduğu iddia edilmişti.

miri2

Buna karşılık İsrail Spor ve Kültür Bakanı Miri Regev dün akşam katıldığı Cannes Film Festivali’nde adete “Kudüs’ün tamamı bizimdir” dercesine elbisesinin eteklerine Ağlama Duvarı ve Kubbet-ül Sahra resimlerini eklemesi Trump Hükümetinin iddialarına 'magazinsel' bir cevap olarak yorumlandı. Elbisenin tasarımını ise İsrailli terzi Aviad Arik Herman’ın yaptığı belirtildi.

MÜSLÜMANLARDAN BÜYÜK TEPKİ

İsrailli Bakan'ın bu skandal görüntüsünün aslında Trump yönetimine değil Müslümanlara yönelik olduğu ortaya çıktı. Özellikle sosyal medyada Müslümanlar bu konuya büyük tepki gösterirken İsrailli bakanın işgalci zihniyetin bir ürünü olduğu yorumları yapıldı.

İsrailli bakandan etekli terbiyesizlik! ile ilgili etiketler İsrail miri regev cannes etek Bakan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.