İsrail'in insanlık dışı saldırısına sert tepkiler geldi

İsrail'in Mescid-İ Aksa'ya düzenlediği skandal saldırıya sert tepki geldi. Türkiye'den gelen tepkilerde saldırının insanlık dışı olduğunun altı çizilerek İsrail'e kınama mesajları yayınlandı.

İsrail güçleri Mescid-İ Aksa'ya girerek namaz kılan cemaate saldırdı. Ses bombasıyla düzenlenen saldırıda 53 kişi yaralandı. İsrail'in düzenlediği saldırıya AK Parti ve hükümetten sert tepki geldi.

"ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'da namaz kılan Filistinlilere ses bombaları ile yaptığı müdahaleye tepki gösterdi. Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya girerek ses bombalarıyla saldırmasını şiddetle kınıyoruz. Mübarek Ramazan günlerinde hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail işgal güçleri Mescid-i Aksa'yı derhal terk etmelidir. Bu menfur ve pervasız saldırılar derhal durmalıdır" ifadelerini kullandı.

İsrail'in insanlık dışı saldırısına sert tepkiler geldi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından yaptığı açıklamada  şu ifadelere yer verdi:

"Her Ramazanda olduğu gibi İsrail'in şiddet ve zulmünün arttığı günlere şahitlik ediyoruz. Bu gece, Mescid-i Aksa'da, namaz kılan cemaate saldırı açık bir devlet terörüdür. Şiddet ve zulüm eken barış ve huzur biçemez. Mescid-i Aksa'daki terörü lanetliyorum."

İsrail'in insanlık dışı saldırısına sert tepkiler geldi - Resim : 2

"İNSANLIK DIŞI BİR OLAY"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımdı, “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya bu akşam yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. İsrail’in Mübarek Ramazan’da ibadet eden masumları hedef alması insanlık dışı bir olay. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Filistin halkının haklı davasının her daim yanındayız” ifadesini kullandı.

İsrail'in insanlık dışı saldırısına sert tepkiler geldi - Resim : 3

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise yaptığı açıklamada,  Harem-i Şerif'in, tüm Müslümanların kutsal mabedi olduğunu belirterek, "İsrail hükümetinin mübarek Ramazan ayında Müslümanların mabedine yaptığı saygısızlığı ve Filistinlilere uyguladığı şiddeti kınıyoruz. İsrail, Mescidi Aksa'nın hukuki statüsüne saygı duymalı ve uluslararası yükümlülüklerine uygun davranmalıdır. Filistinli kardeşlerimizin din ve vicdan özgürlüklerinin sonuna kadar yanındayız" ifadelerini kullandı.

İsrail'in insanlık dışı saldırısına sert tepkiler geldi - Resim : 4

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Mescid-i Aksa’da, ibadet eden müslümanlara yönelik İsrail polisinin vahşi saldırısını şiddetle kınıyoruz. Uluslararası kamuoyu görmek istemese de İsrail insanlık suçu işlemektedir. Sessiz kalan bu suça ortaktır." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medyadan, "İsrail polisinin #MescidiAksa'ya yaptığı baskını kınıyorum. En kutsal mekanların şiddetle anılması ve ibadet edenlere eziyet edilmesi kabul edilemez. Yaralılara acil şifa diliyorum." mesajını paylaştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un mesajı ise şu oldu: "İsrail polisinin #MescidiAksa’ya yaptığı baskını kınıyorum. Saldırıda yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Filistin halkının her zaman yanındayız."

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya saldırıya tepkisi şöyle oldu: "Evrensel tüm hukuk metinlerinde güvence altına alınmış din ve vicdan özgürlüğünü, mabet masuniyetini hiçe sayarak Ramazan ayında Mescid-i Aksa’da ibadet eden kardeşlerimize saldıran İsrail’i kınıyor ve lanetliyorum. Filistinli kardeşlerimizin her zaman yanındayız. #MescidiAksa"

 

İsrail'in insanlık dışı saldırısına sert tepkiler geldi ile ilgili etiketler İsrail Mescid-i Aksa Saldırı kınama
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.